Ο ΠτΔ Πρ. Παυλόπουλος στη Σύρο για τον εορτασμό του Αγ. Νικολάου

6.12.2015

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο του νησιού της Σύρου αλλά και των ναυτικών μας Αγίου Νικολάου παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά το πέρας της λιτάνευσης της ιεράς εικόνος του Αγίου Νικολάου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τιμούμε σήμερα και στην Σύρο, λάμπουσα ψηφίδα του απαράμιλλου μωσαϊκού του Αιγαίου και εμβληματικό κόσμημα του Πολιτισμού μας, την ιερή μνήμη του Αγίου Νικολάου. Του Αγίου που ιδίως για εμάς, τους Έλληνες, είναι ο σεπτός Προστάτης της θάλασσας και της ναυτοσύνης, στην οποίαν τόσα οφείλει αλλά και από την οποίαν πολλά πάντα προσδοκά η Ιστορία μας και η Οικονομία μας. Ας μου επιτραπεί όμως, υπό την τρέχουσα συγκυρία, αυτήν την γιορτινή μέρα να επισημάνω μόνον τούτο: Εύχομαι, μ’ αφετηρία την φετινή γιορτή του Αγίου Νικολάου, να συνειδητοποιήσουν όλοι, ιδίως δε οι Εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η γειτονική Τουρκία, ότι οφείλουμε ν’ αντιμετωπίσουμε την προσφυγική τραγωδία υπό όρους Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης και να συμβάλουμε ενεργώς προκειμένου να τεθεί τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, και συγκεκριμένα στην Συρία. Έτσι ώστε το Αιγαίο να γίνει ξανά η θάλασσα του φωτός και της ειρηνικής συνύπαρξης».