Ο Σκουρλέτης εμμέσως δείχνει το δρόμο των εκλογών

30.4.2016

Εμμέσως το δρόμο που θα βγάλει τη χώρα από την πολιτική κρίση και τα αδιέξοδα με τους δανειστές δείχνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Σκουρλέτης σε συνέντευξή του Real News υποστηρίζοντας ότι τα προληπτικά μέτρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

«Θα ακύρωνε τις θετικές επιπτώσεις στην ίδια την οικονομία από την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, μιας και θα αμφισβητούσε την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία του εφαρμοζόμενου προγράμματος. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη λήψη προληπτικών μέτρων, σε συνέντευξή του στη Real News.

Ακόμη, αναφερόμενος στις εσωκομματικές τάσεις, με αφορμή τους «53», ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει ότι η ύπαρξη τάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ είναι θεμιτή, υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι οι τάσεις και τα ρεύματα εντός του κόμματος για να συμβάλουν σε έναν γόνιμο και προωθητικό προβληματισμό πρέπει να δομούνται στη βάση των πραγματικών προβλημάτων και αναλύσεων.

«Ομαδοποιήσεις, οι οποίες συγκροτήθηκαν στην προηγούμενη φάση και δυσκολεύονται να επικαιροποιήσουν τις αναλύσεις τους ουσιαστικά μετατρέπονται σε απλούς και στείρους μηχανισμούς. Από αυτή την επισήμανση δεν εξαιρείται κανείς», επισημαίνει ο υπουργός.