Ο ΣΟΙΠ σε εκλογές με λίβελους κατά του ΣΔΙΠ…

Δελτίο Τύπου

Επειδή τα γραπτά μένουν, και καταδεικνύουν ποιες ήταν οι θέσεις της Γενικής Συνέλευσης ΣΟΙΠ και η θέληση των κατοίκων για την ΙΠ, τα πρακτικά της τακτικής ΓΣ και της έκτακτης το καλοκαίρι του 2014…

πατήστε επάνω στους συνδέσμους για να τα διαβάσετε

και το λιβελογράφημα κατά ΣΔΙΠ, πρόσκληση του απερχόμενου Προέδρου ΔΣ ΣΟΙΠ για τις εκπροθεσμες εκλογές ανάδειξης νέου ΔΣ του συλλόγου την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης …   

“Η Συμμετοχή είναι Δύναμη ????

Γράφει ο Γιώργος Σωτηρόπουλος????????????

Αγαπητές και αγαπητοί φίλοι,

στις 22 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Κυριακή, ο Σύλλογος Οικιστών Ιπποκρατείου Πολιτείας (ΣΟΙΠ) πραγματοποιεί Συνέλευση, στο ΚΕΠ Αφιδνών, στις 11:00, με σκοπό το διοικητικό-οικονομικό απολογισμό, την ανάδειξη νέου ΔΣ, αλλά και το σχεδιασμό μελλοντικών δράσεων, που θα ξεδιπλωθούν εκείνη την ημέρα και ώρα.

Οι μέχρι στιγμής ενέργειες, από το 2017, ενδεικτικά, είναι γνωστές: πρωτοβουλία δικαστικής ακύρωσης απόφασης Τσιρώνη στο ΣτΕ, συγκέντρωση χρημάτων και κατασκευή Πυροφυλακείου στην οδό Παστέρ, επιτυχή συνεργασία με εθελοντές δασοπυροσβέστες της ΣΕΑΔ.

Έχουν υποβληθεί προτάσεις, όπως η μετατροπή του Κατσιμιδίου σε κέντρο Πολιτισμού και εγκατάσταση Πυροσβεστικής Ακαδημίας, οδοσήμανσης των δρόμων διαφυγής, ψήφισμα για τη μεταβίβαση της περιουσίας του συνεταιρισμού στο Δήμο.

Ας αναλογιστούμε, για παράδειγμα, την επισκεψιμότητα και την ανάπτυξη της περιοχής μας, εάν τα στρατόπεδα του Κατσιμιδίου μετατραπούν σε Πολιτιστικό Κέντρο και Πυροσβεστική Ακαδημία.

Διανύουμε, ήδη, τον τρίτο χρόνο κινηματογραφικών προβολών ????στο γήπεδο μπάσκετ, στην οδό Ηρακλείτου. Έχουν διεξαχθεί αρκετές πεζοπορίες????, έχει οργανωθεί ποιητική βραδιά, όπως και δανειστική βιβλιοθήκη. (μια πολύ ζωηρή πολιτιστική ομάδα)

Κινητοποιήσαμε με επιτυχία τους ψηφοφόρους να προσέχουν τα προεκλογικά προγράμματα υποψηφίων δημάρχων, όσον αφορά στην περιοχή της ΙΠ, και να είναι υποψιασμένοι στην επιλογή τους (βλ.”Ιπποκράτεια Μυστήρια”). Με λίγα λόγια, δράσεις και προτάσεις αναβάθμισης της περιοχής και ζύμωσης των κατοίκων.????

Όμως,…

ο ΣΟΙΠ έχει απέναντί του μία…συνωμοταξία, που την ενώνει…κάποιος συνεκτικός κρίκος ????και που τον πολεμά λυσσαλέα (το ΣΟΙΠ…η συνωμοταξία). Ο λόγος, φυσικά, για το συνεταιρισμό της ΙΠ και όσους τον υποστηρίζουν.

Η αντίληψη του συνεταιρισμού για διαφάνεια και νομιμότητα ενυλώνεται στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων: όσοι διαθέτουν 1 στρέμμα, έχουν δικαίωμα ψήφου ίδιο και απαράλλακτο με όσους έχουν 2 στρέμματα.

Αυτό αλλοιώνει το εκλογικό αποτέλεσμα για τη λήψη όποιας απόφασης, αφού η 1 συνεταιριστική μερίδα αναλογεί στα 2 στρέμματα γης, τη στιγμή που είναι ενιαία και αδιαίρετη. Ανατρέξτε στο καταστατικό, αν δυσπιστείτε, άρθρο 26παρ.2.

Συνεχίζουμε….

Ένας καταχρεωμένος οργανισμός, λοιπόν, που βρίσκεται στην επίσημη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου (της ΑΑΔΕ για το 2018) με 630.000 ευρώ χρέος. Θα έπρεπε να είχε μεταβιβάσει, τουλάχιστον, 24 οικοδομικά τετράγωνα, 200 στρέμματα γης, στο Δήμο Ωρωπού, αξίας, τουλάχιστον, 20 εκ. ευρώ.

Απεναντίας, τα διεκδικεί από το Δήμο Ωρωπού, δηλαδή από εμάς τους ίδιους, με το ευφάνταστο ???? επιχείρημα “χώροι επαγγελματικής χρήσης” και που σαν όρος δεν είναι πουθενά καταγεγραμμένος. Όπως, και ο όρος “ιδιωτική πολεοδόμηση”, που διαφημίζεται τελευταία, χωρίς να έχει απαντηθεί σε ποιο νομοθετικό κείμενο, που αφορά, αποκλειστικά την ΙΠ, υπάρχει και θεωρείται τόσο δεδομένος ξαφνικά.

Πάμε στα οικονομικά…

Από το 2009 αγνοείται???? από το ταμείο του 1.000.000 ευρώ, παρά τις “περί διαφανείας” διαλέξεις. Επίσης, διαβάσαμε ότι το ΔΣ ευχαρίστησε τους 800 και πλέον συνεταίρους, που ανταποκρίθηκαν στην πληρωμή εισφορών (;)-συνδρομών(😉.

Δηλαδή, 800χ50 ευρώ= 40.000 ευρώ. Μπορεί και κάποιοι να πλήρωσαν μαζεμένα, από προηγούμενες χρονιές. Αυτά τα ποσά λοιπόν, πού ακριβώς διανεμήθηκαν και γιατί η ΓΣ του 2018 δεν έλαβε γνώση;

Σχετικά με τις αγωγές που κερδίζει ο συνεταιρισμός για τις εισφορές (;)-συνδρομές(😉 καλό θα ήταν να μην υπερηφανεύεται και τόσο πολύ…Υπάρχουν και πολλές άλλες αποφάσεις που εκδικάζουν 0 ευρώ…Και αλήθεια…πόσα χρήματα συγκέντρωσε;

Όσο για τα διανεμόμενα κέρδη προς τα μέλη του, κατά το άρθρο 30 του καταστατικού του, μάλλον όταν σβήσει ο ήλιος…και μετά βλέπουμε…

Να αποκαλύψουμε και κάτι ακόμα;

Δύο από τα πέντε μέλη του ΔΣ του δεν πληρούν καν τις τυπικές προϋποθέσεις για να είναι μέλη του. Αυτό εξετάζεται δικαστικά σε επίπεδο έφεσης.

Συμπέρασμα…

Οπότε, τα φυσικά ερωτήματα, που ανακύπτουν, είναι: γιατί τόσος “πατριωτισμός” για τη σωτηρία ενός τέτοιου νομικού προσώπου; Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που το στηρίζουν με την υπογραφή τους; Σε τι αποσκοπούν ακριβώς; Ποιος???? εξυπηρετείται με την ύπαρξη ενός τέτοιου νομικού προσώπου;

Τα μέλη του συνεταιρισμού, που πληρώνουν, και όσοι τον υποστηρίζουν, ποια ακριβώς προνόμια απολαμβάνουν; Είναι προνόμια τύπου Αθηναϊκής Λέσχης;

Την προσοχή σας…

Το αποκορύφωμα της χαιρεκακίας και εχθρότητας ???? προς το ΣΟΙΠ, βέβαια, είναι οτι προσπαθεί ο συνεταιρισμός να ακυρώσει με προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση την απόφαση, 70/2019, παραχώρησης του Δημοτικού Συμβουλίου, χώρου 856 τμ στο ΣΟΙΠ. ????

Για να ικανοποιήσει αυτό το σκοπό του, δημιουργεί εκ του μη όντος ρυμοτομικό σχέδιο (τακτική που μάλλον ακολουθήθηκε και σε άλλες διαδικασίες ????),το οποίο, μάλιστα, υπογράφεται από πολιτικό μηχανικό, και, που, φυσικά, δεν έχει καμία σχέση με το εγκεκριμένο, του 1977 (ρυμοτομικό Δοξιάδη, Π.Δ 23.11.1977- Δ’ 482/25.11.1977).

Το δε κείμενο της προσφυγής, 20.05.2019, υπό τη μορφή ανεκδότου διαβάζεται και μόνο. Σύμφωνα με αυτήν, ο χώρος του ΣΟΙΠ εμποδίζει τη διάνοιξη δρόμου () και αυτό είναι το βασικό επιχείρημα. Το σπιτάκι της ΜΑΚΙΠ, ακριβώς δίπλα, με την ίδια λογική, δεν εμποδίζει….(το κείμενο της προσφυγής δε θα το βρείτε πουθενά αναρτημένο)

Βέβαια, σε επιστολή τους στις 27.06 διαβάζουμε άλλα επιχειρήματα εντελώς διαφορετικά, οτι, δηλαδή, αυτός ο χώρος ενδείκνυται για τη στάθμευση αυτοκινήτων και είναι δημόσιος. Μπορεί να ξέχασαν το περιεχόμενο της προσφυγής τους ή να μετάνιωσαν γι’αυτό…ή τους αρέσει το γράψιμο…????

Καλή γειτονία…

Παρατηρούμε, λοιπόν, επεκτάσεις με συρματοπλέγματα προς τη δική μας πλευρά από τους γείτονες της ΜΑΚΙΠ. Και αναρωτιόμαστε: Οι λέξεις “καλή γειτονία” είναι όρος κατ’ ευφημισμόν; Ο χρόνος της επέκτασης με την κατάθεση της προσφυγής τυχαίος;

Αποτελεί, μήπως, εντολή του πρώτου προς τη δεύτερη; Μόλις διαβαστεί το συγκεκριμένο, άραγε θα μετακινηθεί το φορτηγό και θα παρκαριστεί εκεί; Κάπως πρέπει να δικαιολογηθεί η επέκταση με συρματοπλέγματα δηλαδή;…

Θα επιθυμούσαμε από τους γείτονες να μετατοπιστούν στα αρχικά τους σύνορα και, δημοσίως, τους προτρέπουμε???? να προσέχουν τον εναγκαλισμό τους με το συνεταιρισμό.

Ένα απέραντο εργοτάξιο η ΙΠ…????

Είναι εμφανή, τέλος, τα έργα υποδομής, που, θεωρητικά, θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί από τον, κατά τα άλλα, συμπαθή αυτό συνεταιρισμό, σε όλη την επικράτεια της ΙΠ: από τις οδούς Τίποτα και Καθόλου μέχρι Πουθενά και Μηδέν. ????

Η αντίθετη άποψη ισχυρίζεται ότι μέχρι το 2020 η ΙΠ προλαβαίνει να γίνει Ντουμπάι…(αρ.148, Ν.4495/2017- τριετής παράταση από το 2017 για την υλοποίηση έργων υποδομής από τους συνεταιρισμούς).

Το μόνο έργο, που έχει υλοποιηθεί από το συνεταιρισμό, έχει 100% τη δική του σφραγίδα, και θα συνεχίσει τη λειτουργία του, για όσο καιρό, βέβαια, εσείς του το επιτρέπετε, είναι το…Πρότυπο Κέντρο Μεταποίησης Φυκιών σε Μεταξωτές Κορδέλες 〽 〽〽.

Γιατί αυτή η αντιπαράθεση;????

Αλλά, αυτοί είναι αυτοί και κακά τα ψέματα….ας μην περιμένουμε από κάποιον με μικρό δοχείο να μας φέρει πολύ νερό. Σε κάποιους όλα αυτά μπορεί να φαίνονται “παιδιαρίσματα”, τη στιγμή, που είμαστε λίγοι και άρα θα έπρεπε να είχαμε συνασπισθεί. Δεν είναι το ελληνικό ταπεραμέντο ή η έλλειψη καλής διάθεσης, που εμποδίζει τη συμφιλίωση.

Η απάντηση είναι κρυστάλλινη: για όσο καιρό οι κύριοι του συνεταιρισμού θα κινούνται με ενέργειες, που θα προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα, υποβαθμίζοντας και αναξιοποιώντας???? τη δημόσια περιουσία μας, εμείς θα ενημερώνουμε τον κόσμο, θα τον προτρέπουμε να είναι προσεκτικός και υποψιασμένος και θα του υποβάλλουμε μια άλλη οπτική. Η τελική επιλογή είναι δική του και την σεβόμαστε απολύτως.

Αν η συμφιλίωση αποτελεί ζητούμενο????, τότε, ας παραχωρήσουν την περιουσία που ανήκει στο Δήμο, κατά 100%, και την ιδιωτική ας την μεταχειριστούν κατά τη συνεταιριστική τους συνείδηση.

Εξάλλου, η διαφωνία μας είναι στο επίπεδο της διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας και δεν υφέρπει καμία απολύτως προσωπική αντιπαράθεση. Στο παρελθόν, οι 3 από τους 5 του τωρινού ΔΣ του συνεταιρισμού βρέθηκαν στο ΔΣ του ΣΟΙΠ. Και για (κά)ποιο λόγο ????, αυτοί άλλαξαν ομάδα…

Οφέλη….????

Εμείς τι θα κερδίσουμε από τη μεταβίβαση της περιουσίας στο Δήμο; Πέρα από το αυτονόητο, τη διάσωσή της και τη μεταβίβασή της σε ένα νομικό πρόσωπο, το οποίο ελέγχεται από εμάς όλους, αποτελεί και διαπραγματευτικό χαρτί για τους κατοίκους των Αφιδνών, σε πολλά επίπεδα…

Διεκδίκηση Ευρωπαϊκών???? προγραμμάτων χρηματοδότησης για τα έργα υποδομής, και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί κανείς να πληρώσει. Αυτό το μοντέλο έχει, ήδη εφαρμοστεί, στο Χαλάνδρι και στην Κηφισιά (υπήρχαν, και εκεί συνεταιρισμοί: δασκάλων και βουλευτών αντίστοιχα). Επιπλέον, θέσεις εργασίας, εκλογικές αναμετρήσεις, κίνηση, ενδιαφέρον, φήμη, εμπορικότητα…

Αλλά, να αφήσουμε, εντελώς, την περιοχή μας στο έλεός της; Θα ήταν σαν να επιτρέπαμε στον Κόμη Δράκουλα να διοριστεί νυχτοφύλακας σε τράπεζα αίματος.????

Σχετικά με μας…

Από το 1998, 21 χρόνια μέχρι στιγμής, ο ΣΟΙΠ, βρίσκεται σε Εγρήγορση, Αντιστέκεται, Προτείνει και Δρα. Η ανταμοιβή είναι η ηθική ικανοποίηση και η ψυχική ανάταση.

Το κοινό στοιχείο είναι η αναβάθμιση ????. Αυτή είναι η αξία που ενώνει και κινητοποιεί. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τα μέλη μας και να αφιερώσω ολόψυχα το στίχο του Αναγνωστάκη “το βλέμμα τους δε σκοτεινιάζει ούτε λυγίζει”.

Απευθύνομαι τόσο στους ενεργούς πολίτες, όσο και στη σιγούσα πλειοψηφία, αλλά και σε όλους αυτούς, που, ανεξαιρέτως, επιδιώκουν την ανάπτυξη της περιοχής και διακατέχονται από υγιή προβληματισμό.

Ελάτε ????να διαμορφώσουμε το ΣΟΙΠ του 2020, ελάτε να συζητήσουμε τρόπους δράσης και να διευρύνουμε τη βεντάλια της παρουσίας του. Η σιωπή, στην περίπτωση που μας αφορά, δεν είναι χρυσός. ????

Για μένα, προσωπικά, ο ΣΟΙΠ είναι Ιδέα, ενταγμένη φυσικά στο αξιακό μου σύστημα. Οι έννοιες του Πολίτη, της ζύμωσης και της κινητοποίησης είναι δεδομένες. Η συναναστροφή αυτή αναβαθμίζει εμένα ως άτομο και δημοσίως απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Γιατί…το βλέμμα ????της Ομάδας, στην οποία έχω την τιμή να ανήκω, είναι γεμάτο από Αφίδνες και Ιπποκράτειο????, με στόχο μία Ζωντανή Πολιτεία…. βλέμμα γεμάτο από αύριο.????????????????????

Αυτοί είμαστε. Το ιδεολογικό μας στίγμα είναι το Κοινό Καλό και όχι το καλό κοινό. Επιδιώκουμε να είμαστε χρηστοί στην κοινωνία μας με όραμα, προγραμματισμό και δράσεις αναβάθμισης.

Σας περιμένουμε.

Με σεβασμό????

Γιώργος Σωτηρόπουλος

Πρόεδρος ΔΣ

Συλλόγου Οικιστών Ιπποκρατείου Πολιτείας

????Θυμηθείτε σας παρακαλώ να φέρετε και το ψήφισμα υπογεγραμμένο.”