Ο Σπύρος Χαλβατζής στις Παλαιές Φυλακές Ωρωπού – Τιμήθηκαν οι ήρωες του Πολυτεχνείου

Με την παρουσία του πρώην Βουλευτή του ΚΚΕ και αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα Σπύρου Χαλβατζή, του Δημάρχου Ωρωπού Γ. Γιασημάκη και σχολείων του Δήμου, γιορτάστηκε φέτος η 49η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στον μαρτυρικό χώρο των Παλιών φιλικών Ωρωπού.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, ο οποίος συνοδεύονταν  από τους  Αντιδημάρχους  Αν. Γαζβινιάν και Ευ. Ηλιάσκο, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΩ Αγγ. Χατζηιωάννου και τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ και Περιβάλλοντος Αγγ. Καλύβα, επισκέφθηκε το κελί του Μίκη Θεοδωράκη και κατέθεσε στεφάνι.

Από το πρωί τον χώρο των Παλιών Φυλακών επισκέφτηκαν  μαθητές και εκπαιδευτικοί  από τα σχολεία του Δήμου Ωρωπού, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στο κελί και τον χώρο της  απομόνωσης,  όπου φυλακίστηκε ο Μίκης Θεοδωράκης και άλλοι αντιστασιακοί. Εκεί ενημερώθηκαν από τον Σπύρο Χαλβατζή και τον Διευθυντή Πολιτισμού του Δήμου Χρ. Κούτσουρη για το φωτογραφικό υλικό και τις συνθήκες φυλάκισης των αντιστασιακών κατά της Χούντας.

Προηγήθηκε ομιλία του Σπ. Χαλβατζή,  όπου ενημέρωσε τους μαθητές για τον αγώνα του λαού κατά της Δικτατορίας και τις θυσίες πολλών ελλήνων για την επάνοδο στην χώρα μας της ελευθερίας και της δημοκρατίας την οποία, σήμερα, όλοι απολαμβάνουμε.

Τον  Σπ. Χαλβατζή, ο οποίος συγκίνησε με τη διάθεσή του να μιλήσει στα παιδιά, συνόδευε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Γεωργόπουλος και μέλη του ΚΚΕ.