Ο Στυλιανίδης στηρίζει ανοικτά Μεϊμαράκη

29.10.2015

Ανοικτά υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την ηγεσία της Ν.Δ. τάσσεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM” και στην εκπομπή “Δεύτερη Ανάγνωση” του Κώστα Μπλιάτκα.

“Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπορεί -επειδή βρίσκεται στην τελική ευθεία του πολιτικού του κύκλου- να εγγυηθεί με αξιοπιστία και με σοβαρότητα και με κανόνες αργότερα, όταν θα συντελεστεί το έργο το οποίο θα έχει αναλάβει, όχι απλά την ανανέωση, αλλά την ποιοτική ανανέωση” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος επισημαίνει ότι η εκλογική διαδικασία θα έπρεπε να ήταν πιο σύντομη για να “μην δημιουργείται θεσμικό κενό ούτε αμφιβολία και αμφισβήτηση που μπορεί να προκαλέσει συγκρούσεις, τριβές, κλπ”.

Ο κ. Στυλιανίδης διαφωνεί με την εκλογή ενός εκ των υπόλοιπων τριών υποψηφίων και εξηγεί τους λόγους, αναφερόμενος έμμεσα στον καθένα ξεχωριστά, χωρίς να τους κατονομάζει.

Όπως υπογραμμίζει, ο υποψήφιος της Ν.Δ. δεν μπορεί να εκφράζει μια ιδεολογική συνιστώσα νεοφιλελεύθερη, η οποία μπορεί να ικανοποιεί ενδεχομένως το μεταρρυθμιστικό οίστρο μιας οικονομικής αριστοκρατίας. Επίσης, υπογραμμίζει ότι η Ν.Δ. δεν μπορεί να εκφραστεί μέσα από έναν αντιμνημονιακό ακτιβισμό που πολλές φορές εκτρέπεται και σε λαϊκίστικο λόγο.

Ακόμα, αναφέρει ο υποψήφιος της Ν.Δ. δεν μπορεί να “σερφάρει” πάνω στη μόδα του νέου προσώπου χωρίς να έχει καταφέρει να δώσει περιεχόμενο πάνω σε αυτό το νέο και χωρίς να έχει πείσει διοικητικά, πολιτικά, εμπειρικά ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες μπορεί να διαχειριστεί την κρίση, το κράτος την κοινωνία, την οικονομία.

“Ο νέος ηγέτης θα πρέπει να έχει την απαιτούμενη εμπειρία, να είναι ένας “μπαρουτοκαπνισμένος” πολιτικός, ο οποίος μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα της κοινοβουλευτικής ομάδας, να είναι αδιαμφισβήτητα κοινοβουλευτικός γιατί η μάχη τα επόμενα δύο χρόνια θα δοθεί στο Κοινοβούλιο”, λέει.

Επίσης, αφήνει αιχμές και εναντίον του τέως αρχηγού, Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι η Ν.Δ. τα προηγούμενα χρόνια δεν κατάφερε να εκφράσει έναν “πιο λαϊκό λόγο” γιατί, όπως υπογραμμίζει, “κλείστηκε πάνω στις λογικές των μνημονίων και ξέχασε ότι έξω από τα μνημόνια υπάρχει και μια κοινωνία”.

Στο μεταξύ, σε ερώτηση, αν η Ν.Δ. είναι ικανοποιημένη από το βαθμό κατανόησης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο θέμα αντιμετώπισης του προσφυγικού, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι σε πρόσφατη ομιλία του στη βαυαρική Βουλή ανέφερε ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι τα τελευταία δέκα χρόνια καλούνται να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό πρόβλημα.

“Επί 10 χρόνια, ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει το κόστος φιλοξενίας των μεταναστών και προσφύγων, παρέχοντας δωρεάν υγεία -παιδεία και δωρεάν στέγη σε πάρα πολλές περιπτώσεις και αυτού του είδους η δαπάνη -που ασκείται προς όφελος του συνόλου της ΕΕ- είναι μια δαπάνη που όταν είχαν κάνει αξιολόγηση των στατιστικών στοιχείων της ελληνικής οικονομίας δεν την είχαν υπολογίσει” τονίζει ο κ. Στυλιανίδης.

 

Πηγή: ΑΠΕ