Ο Στ. Δήμας πιθανός υποψήφιος Πρωθυπουργός σε περίπτωση Οικουμενικής Κυβέρνησης

1.12.2015

Το όνομα του Σταύρου Δήμα ρίχνουν τώρα στο τραπέζι για πρωθυπουργό, εάν σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση. Προφανώς είναι τα ίδια πρόσωπα που καλοβλέπουν και τη συνεργασία του «πρόθυμου» κ. Λεβέντη να συνεργάζεται με το ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, επειδή η ζωή κύκλους κάνει,  ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που στέρησε την Προεδρία της Δημοκρατίας από τον Σταύρο Δήμα, ο οποίος είχε προταθεί τον Δεκέμβριο του 2014 από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για τη θέση αυτή, ως υπερκομματικός και έμπειρος πολιτικός, για να διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια και να αποφευχθούν οι εθνικές εκλογές. Και ο υιός του, βουλευτής Κορινθίας Χρήστος Δήμας, στηρίζει σύμφωνα με πληροφορίες τον κ. Απ. Τζιτζικώστα.

Αυτή τη φορά, το όνομα του κ. Δήμα επανέρχεται στο προσκήνιο, ως «χρυσή εφεδρεία» για τη διεκδίκηση ενός άλλου υψηλού αξιώματος. Αυτό δεν είναι άλλο από τη θέση του επικεφαλής μιας οικουμενικής κυβέρνησης, σενάριο που συζητείται όλο και πιο έντονα το τελευταίο διάστημα, προκειμένου το πολιτικό σύστημα να προωθήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στο κράτος, αλλά και τα σκληρά μέτρα του τρίτου Μνημονίου σε κλίμα ενότητας.

Άλλωστε, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε την ψηφοφορία στη Βουλή για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου η χώρα να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές και να κατακτήσει το κόμμα του την εξουσία, ποτέ δεν στράφηκε εναντίον του κεντροδεξιού πολιτικού, ούτε του επιτέθηκε, ούτε αμφισβήτησε ποτέ το έργο του στην Κομισιόν, όπου θήτευσε για μεγάλο διάστημα ως επίτροπος Περιβάλλοντος.

Βεβαίως στο επόμενο διάστημα θα ακουστούν κι άλλα ονόματα που πιθανότατα θα ήταν άξια να αναλάβουν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Προτάθηκε κι ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντ Σμαράς από τον κ Βορίδη, που επίσης στηρίζει Τζιτζικώστα. Ένα πάντως και μόνο που τους έρχεται στο νου τους πιάνει σύγκρυο. Ακούει στο όνομα Κώστας Καραμανλής.