Ο ΣΥΡΙΖΑ τίμησε τους αγωνιστές του Αντιδικτατορικού αγώνα στις Παλιές Φυλακές Ωρωπού

 

Με το σύνθημα «και συ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς τον Ωρωπό» η Ν. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής, διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, την Κυριακή 21 Απριλίου, εκδήλωση μνήμης, όσων αντιστάθηκαν στη Χούντα των Συνταγματαρχών, της 21ης Απριλίου 1967, με αφορμή της συμπλήρωσης των 52 χρόνων από την αποφράδα εκείνη ημέρα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον τόπο του μαρτυρίου για πολλούς αγωνιστές, τις Παλιές Φυλακές Ωρωπού και μετείχαν ο πρώην Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Γιάννης Μουζάλας, ο δημοσιογράφος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Κώστας Αρβανίτης, ο Γιάννης Μανιός Βουλευτής Κυκλάδων και ο Τάσος Τρίκας Στέλεχος  του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο μνήμα της αντίστασης κατά των Συνταγματαρχών και τους αγώνες που έκαναν διαχρονικά οι αριστεροί στην Ελλάδα για την εδραίωση της Δημοκρατίας. Χαρακτήρισαν την περίοδο της μεταπολίτευσης ως μεταφασιστική στη χώρα μας, όπου συνεχίστηκαν οι αγώνες για την εδραίωση της Δημοκρατίας και των ελευθεριών.

Υποστήριξαν ότι οι αγώνες της Αριστεράς θα πρέπει να συνεχιστούν, γιατί η άγνοια και η λήθη αφήνει ελεύθερο πεδίο για δράση του φασισμού και του ναζισμού αλλά και άνοδο της ακροδεξιάς στη χώρα  μας.

Επεσήμαναν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσε τη Δημοκρατία και στήριξε τους πολίτες έχοντας κάνει σπουδαίο έργο προστατεύοντας τις αδύναμες κοινωνικά ομάδες, καθώς δεν έγιναν μειώσεις συντάξεων και δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο. Παρά ταύτα, τόνισαν οι ομιλητές, το έργο της κυβέρνησης δεν έχει περάσει στην κοινωνία, κάτι το οποίο θα πρέπει να κοινωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ  σε κάθε γωνιά,  σε κάθε εργασιακό χώρο,  σε κάθε επαφή με τους πολίτες, «ακόμα και την ώρα του Επιταφίου», όπως χαρακτηριστικά είπε και ο Βουλευτής Αττικής κ. Πάνος Σκουρολιάκος για να δείξει το μέγεθος αυτής της αναγκαιότητας.

Επίσης, έγινε αναφορά στις Ευρωεκλογές, όπου οι πολίτες θα πρέπει να στηρίξουν την «Προοδευτική Συμμαχία» που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να δοθεί ένα θετικό μήνυμα ότι το έργο της κυβέρνησης έχει γίνει αποδεκτό από τους πολίτες.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος  Σπίρτζης  ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Γ. Ακριώτης, ο Αντιδήμαρχος Καπανδριτίου κ. Δημ. Βελτανιώτης, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κ. Μιχάλης Τόλιας, ο πρώην Δήμαρχος κ. Σπ. Μέξης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ν. Μαντάς και Π. Χασιώτης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ανατολικής Αττικής κ. Ιωάννα Στεργίου και Στέλιος Κοροβέσης, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Αλ. Νικολαίδης, πολλοί υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι μεταξύ των οποίων ο και ο κ. Γ. Μπουλέκος,  οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Μαντάς με το συνδυασμό “Πρώτα ο Δημότης” και κ. Ευ. Ηλιάσκος και Κ. Λίτσας με το συνδυασμό «Συνεργασία Ευθύνης», ο γιος του Γρηγόρη Λαμπράκη, Γρηγόρης Λαμπράκης ο νεότερος, καθώς και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής κ. Λεωνίδας Μπεχράκης, ο οποίος τόνισε ότι «από την κλεμμένη Άνοιξη του ’67 και την επιβολή της Δικτατορίας, 52 χρόνια μετά, πορευόμαστε  στη μεγάλη ‘’Προοδευτική Συμμαχία’’ σε Ελλάδα και Ευρώπη,  όπου το διακύβευμα  είναι  ο αγώνας για τη νίκη ενάντια στο φασισμό και την ακροδεξιά».