Ο Σόϊμπλε αμφιβάλει για την επιτυχία του  προγράμματος

21.4.2016

Δελφικός εμφανίστηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα δηλώνοντας ότι είναι αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας  Αθήνας-δανειστών για να εκταμιευτούν περισσότερα χρήματα,  αλλά ότι έχει αμφιβολίες για την επιτυχία του.

Όπως μεταδίδει το dpa, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τονίζει πως δεν είναι ακόμα σίγουρος για το εάν το πρόγραμμα διάσωσης θα λειτουργήσει, υποστηρίζοντας πως «δεν είναι τόσο απαισιόδοξος».

Μάλιστα, προέβλεψε πως η τρέχουσα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους θεσμούς δεν θα είναι τόσο δραματική όσο πέρυσι.

«Θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία της εξωτερικής υποτίμησης», επανέλαβε, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το Reuters, από την άλλη, ο κ. Σόιμπλε είναι για πρώτη φορά αισιόδοξος για την Ελλάδα, με τις συνομιλίες μεταξύ Αθήνας και θεσμών να δημιουργούν ελπίδες για την σύναψη της απαιτούμενης αναθεώρησης.

Παράλληλα, ανέφερε πως οι Ελληνες θα αποκτήσουν τώρα μια εμπειρία για το πως είναι η σύγχρονη διοίκηση.

Ανέφερε, δε, πως οι Έλληνες συμφώνησαν, για πρώτη φορά, να δεχτούν ανθρώπους από άλλες χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία να εργαστούν στην Ελλάδα για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση.