Ο Σύλλογος Ποντίων Δηλεσίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Ο Πόντος είναι η ανάμνησή μιας πατρίδας που έμεινε πίσω αλλά δεν έσβησε. Η Παναγία Σουμελά, είναι η Σκέπη και η καταφυγή κάθε Πόντιου. Οι απανταχού  Πόντιοι είναι ένα ζωντανό κομμάτι αυτού του Τόπου, της Ελλάδας, που έγινε για τους πρόσφυγες η δεύτερη πατρίδα τους και για τις μετέπειτα γενιές η πατρίδα τους, όπου σαν κόρη οφθαλμού φυλάσσουν τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων τους.

Οι Πόντιοι του Δήλεσι, με έναν από τους πιο  ιστορικούς  και δραστήριους Συλλόγους της περιοχής, έκοψε, την  Κυριακή 14 Ιανουαρίου, στα γραφεία του, την Πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Ο Πρόεδρος της Ποντιακής Στέγης Δηλεσίου, κ. Μιχάλης Γραμματικόπουλος, ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλους και για το Σύλλογο να κάνει ένα νέο  ξεκίνημα ενισχύοντας το χορευτικό τμήμα του αλλά και να συνεχίσει με όρεξη την προσπάθειά του να  διαφυλάξει την ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό του Πόντου. Τον πολιτισμό των αλύτρωτων, αλλά αλησμόνητων πατρίδων.

Στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, παρέστη εκ μέρους του Δημάρχου κ. Β. Περγάλια και ευχήθηκε χρόνια πολλά, υγεία και ο νέος χρόνος να είναι δημιουργικός για όλους, ο Αντιδήμαρχος Σχηματαρίου κ. Ηλίας Δημητρίου.

Επίσης, παρέστησαν η Πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κα Ελένη Ζαφειροπούλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Γωγώ Καμπιώτου και Γιώργος Βουγέσης, ο Πρόεδρος της Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Ε. Οινοφύτων κ. Γ. Καμινιώτης, ο Τοπικός Σύμβουλος Σχηματαρίου κ. Γ. Βούρβας, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ο Δήμος στους Πολίτες» κ. Λάζαρος Μαυράκης, Πρόεδροι συλλόγων της περιοχής και πλήθος κόσμου.