“Ο τελευταίος των Μοϊκανών” στο Δ.Σ. Ωρωπού

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού. Παρά την πληθώρα των θεμάτων, τα οποία κάθε φορά περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη, εντούτοις όλα αρχίζουν και τελειώνουν στις αναφορές προς την Δημοτική Αρχή.

Όλοι περιμένουν να ρίξουν ένα «δικανικό λόγο» προς την Δημοτική Αρχή να δημιουργηθεί μια μικρή αναστάτωση να ανάψουν τα αίματα με κάποιες εκατέρωθεν αντεγκλήσεις, να ακουστούν κάποια «γαλλικά» και τελικά σύνηθες τον τελευταίο καιρό να αποχωρεί  η Αντιπολίτευση.

Βεβαίως και τα Δημοτικά Συμβούλια μοιάζουν με τις συνεδριάσεις της Βουλής όπου κανείς δεν υπεισέρχεται στην ουσία των θεμάτων που συζητούνται αλλά όλοι αναζητούν την ατάκα για να κερδίσουν το ένα λεπτό δημοσιότητας.

Η εικόνα αυτή των Δημοτικών Συμβουλίων δεν συνάδει με το ρόλο των δημοτικών παρατάξεων και το έργο που οφείλουν να παράγουν κατ εντολή των πολιτών που τους εξέλεξαν. Κάποιων η φωνή είναι άγνωστη, κάποιων άλλων με δυσκολία θα την αναγνωρίσει κανείς και κάποιοι εξασκούνται στις ατάκες.

Υπάρχουν κάποιοι ελάχιστοι οι οποίοι θέλουν να έχουν άποψη. Να ακούγεται η φωνή τους, να καταθέτουν προτάσεις κι ας είναι η μειοψηφία. Σέβονται την ψήφο των πολιτών που τους τίμησαν. Προσέρχονται πρώτοι στα δημοτικά συμβούλια και αποχωρούν τελευταίοι.

Αυτό που έζησαν όσοι παρακολούθησαν το Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Ιανουαρίου, αλλά και στα περισσότερα, σίγουρα δεν κατενθουσιάστηκαν από τα πρακτέα. Μάλιστα αισθάνθηκαν ότι έχασαν το χρόνο τους άδικα, ανεξαρτήτως εάν τα θέματα ήταν τα περισσότερα διαδικαστικά ή ουσίας.

Έφτασε στο τέλος της συνεδρίασης, πέντε θέματα της Αρμοδιότητας του Αντιδημάρχου κ. Κ. Δέδε να τα παλεύει ο μόνος εναπομείναντας, ο επικεφαλής και Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού κ. Μιχ. Χασιώτης. “Ο τελευταίος των Μοϊκανών” που ενδιαφερόταν να μάθει τα τεκταινόμενα στο Δήμο. Έστω κι εν μέσω οχλαγοής.

Κι όμως υπάρχουν θέματα που αφορούν τους πολίτες. Σημαντικά, κρίσιμα, καθοριστικά για το μέλλον του τόπου και, δυστυχώς, περνάνε δια βοής εν ριπή οφθαλμού. Μπορεί να φταίει ο Κανονισμός. Να αλλάξει. Φρονώ όμως ότι φταίει η κακή νοοτροπία όσων μετέχουν κι αυτή άρδην πρέπει να αλλάξει πριν την πληρώσει ακριβά ο Ωρωπός.