Ο Τσίπρας έδωσε τη χαριστική βολή στον αντιαμερικανισμό της Αριστεράς με την επίσκεψή του στο Λευκό Οίκο

Του Ανδρέα Κάτσενου

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο Λευκό Οίκο σήμανε το τέλος του Αντιαμερικανισμού της Αριστεράς.  Του αφηγήματος με το οποίο ανδρώθηκαν γενιές αριστερών. Η μόνη αντιαμερικανική παράταξη παραμένει το ΚΚΕ!!!

Ο κ. Τσίπρας έβαλε οριστικά ταφόπετρα στο ιδεολόγημα περί αντιαμερικανισμού στη χώρα μας. Αποδέχτηκε ότι οι Αμερικανοί είναι σύμμαχοί μας και θα πρέπει να διατηρούμε αγαστές σχέσεις. Μάλιστα αυτή η οβιδιακή μεταβολή  του κ. Τσίπρα θα κοστίσει στον ελληνικό λαό με 2,4 δις ευρώ για ην αναβάθμιση των αεροπλάνων F16.

Όπως επίσης μας κόστισαν και οι έωλες αντιευρωπαϊκές κορώνες του κ. Γ. Βαρουφάκη με 100 δις ευρώ και τρία καυτά μνημόνια που στέγνωσαν τους πολίτες και τους τρέλαναν στη φορολογία και την μείωση μισθών και συντάξεων.

Ουδείς λέει ότι η επίσκεψη στην Ουάσιγκτον του κ. Τσίπρα δεν θα έπρεπε να γίνει. Ο έξυπνος κ. Τράμπ πήρε αυτό που ήθελε, ως καλός έμπορος, ξεχνώντας ακόμα και τις προεκλογικές προσβολές του Έλληνα πρωθυπουργού ο οποίος τότε είχε πει: «Εύχομαι να μην μας βρει και αυτό το κακό». Ή μήπως αυτή ήταν η εκδίκηση του παμπόνηρου Αμερικανού Προέδρου και άριστου επιχειρηματία;

Πάντως, είναι ωραίο υπουργοί διαπρύσιοι διώκτες των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και κομμουνιστές κατά το παρελθόν, όπως οι κ. Ν. Κοτζιάς και Ν. Παππάς να κάθονται στο οβάλ γραφείο συσκέψεων του πλανητάρχη Τράμπ και να ακούν τις συμβουλές του.

Ο  Τράμπ πήρε αυτό που ήθελε, Τα 2,4 δις για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροπλάνων μας. Τη βάση της Σούδας και την πλωτή βάση στη Θράκη για να ελέγχει την κίνηση των Ρώσων προς τη Μεσόγειο.

Το ερώτημα μετά το αντιαμερικανικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι τι πήρε ο κ. Τσίπρας. Μήπως τη στήριξή του για παραμονή στην εξουσία, καθώς αποδεικνύεται το καλό παιδί της πέραν του Ατλαντικού υπερδύναμης αλλά και των ευρωπαίων συμμάχων μας στην Ε.Ε; Ο χρόνος θα δείξει.

Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε με αγωνία να δούμε ποια κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης  θα μετάσχουν σε λίγες μέρες στην πορεία κατά της Αμερικής προς την αμερικανική πρεσβεία με την ευκαιρία της 17ης Νοέμβρη. Γιατί η γιαλατζή αντίσταση και κομμουνιστικός οίστρος έχει ξεφτίσει.

Α… και για την ιστορία, σαν σήμερα ο Ανδρέας Παπανδρέου κέρδιζε τις εθνικές εκλογές με το ΠΑΣΟΚ και έφερε τη μεγάλη κοινωνική αλλαγή στη χώρα. Τα αποτελέσματα δε της άφρονας πολιτικής του, του λαϊκισμού και της ισοπέδωσης. Έφερε όμως και αλλαγές. Έβγαλε από την ναφθαλίνη της επάρατης δεξιάς το 50% του ελληνικού πληθυσμού που βρίσκονταν στα τάρταρα. Του έδωσε εξουσία, έστησε το κομματικό κράτος και  φόρτωσε τη χώρα με κάποια δις αγορές του αιώνα.