Ο Τσίπρας αναζητά συμμάχους και εκτός Βουλής για τον εκλογικό νόμο

 19.7.2016

Συνεννόηση αλλά και εντυπώσεις, σε μια δύσκολη καμπή για την κυβέρνηση, αναζητά ο πρωθυπουργός με πιθανούς πολιτικούς συμμάχους του με αφορμή τον εκλογικό νόμο που θα συζητηθεί αυτό το διήμερο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου κατά σειρά με τον πρώην πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ κ. Γ. Παπανδρέου, και εν συνεχεία με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων αλλά  και με τον πρόεδρο της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

 Με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργο Παπανδρέου συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο του διαλόγου σχετικά με τον νέο εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ωστόσο, στο επίκεντρο του σύντομου διαλόγου που είχαν οι κ. Τσίπρας και Παπανδρέου μπροστά στις κάμερες βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Τουρκία.

«Τα λέμε σε δύσκολες στιγμές για την περιοχή» είπε ο κ. Παπανδρέου.

«Πάντοτε η Τουρκία έχει μια μεγάλη εσωτερική ένταση και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και τόνισε: «Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει μια αποκατάσταση της ομαλότητας, αν και έχω την αίσθηση ότι αυτό θα διαρκέσει αρκετό χρόνο».

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών είπε ότι «εδώ και καιρό υπήρχε η αίσθηση μιας διαιρεμένης χώρας, για διάφορους λόγους» και πρόσθεσε: «Μακάρι να υπήρχε αυτή η πρώτη αναλαμπή ενότητας των πολιτικών δυνάμενων εκεί, αλλά με έμφαση στους δημοκρατικούς θεσμούς, τα σημάδια όμως δείχνουν διαφορετικά».