Ο Τσίπρας επισκέπτεται Χίο και Λέρο

15.12.2015

Τα νησιά Χίο και Λέρος θα επισκεφτεί, αύριο, ο πρωθυπουργός Αλ Τσίπρας πριν μεταβεί στις Βρυξέλες για τη μίνι σύνοδο για το προσφυγικό.

Ο Αλ Τσίπρας θα επιθεωρήσει τα Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας για τους μετανάστες (Hot spots), προκειμένου να μεταφέρει τα όσα συμβαίνουν στα ελληνικά νησιά και στους ηγέτες της Ευρώπης.

Οκτώ κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την Άνγκελα Μέρκελ , αναμένεται να συναντηθούν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, όπου θα διεξαχθεί μια Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, κυρίως για το ακανθώδες θέμα της επανεγκατάστασης στα εδάφη τους των προσφύγων που ζουν στην Τουρκία, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο αυστριακό εκπρόσωπο.

Η Τουρκία, που θα εκπροσωπηθεί από τον πρωθυπουργό της Αχμέτ Νταβούτογλου, θα λάβει μέρος σε αυτή τη μίνι σύνοδο κορυφής μαζί με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Ελλάδας, του Λουξεμβούργου, καθώς και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 ώρα Γκρίνουιτς στην αυστριακή αντιπροσωπεία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αυστριακός εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ