Ο Τσίπρας παρουσιάζει στην «Αυγή» την Ελλάδα των ψευδαισθήσεών του.  

13.2.2016

Μάλλον ζει αλλού σε άλλη μαγική ευημερούσα χώρα – Αποκομμένος από την κοινωνία με τα προβλήματα που της δημιούργησε η ανερμάτιστη πολιτική του

Μια Ελλάδα  των ονείρων και των ψευδαισθήσεών του φαντάζεται ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας, προφανώς, αντιγράφοντας τον αείμνηστο Αν. Παπανδρέου, ο οποίος όταν η χώρα βούλιαζε κι οδηγούνταν σε τριτοκοσμικά μονοπάτια έλεγε το «Η Ελλάδα ανήκει  στους Έλληνες», σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής».

«Πολύ σύντομα» θα κλείσουν οι προκλήσεις της αξιολόγησης, του χρέους και του προσφυγικού και μόλις συμβεί αυτό, «η Ελλάδα θα έχει γυρίσει σελίδα», και με την κοινωνία όρθια, αναγγέλλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του εμφανώς για να χαϊδέψει τα αυτιά και να τονώσει το ηθικό των συντρόφων του που τους  υποσχέθηκε αριστερή πολιτική κι ακολουθεί σκληρή νεοφιλελεύθερη μνημονιακή  πορεία

Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση, όπως αναφέρεται, ο πρωθυπουργός καλεί σε αυστηρό τόνο τους θεσμούς να πάψουν να κωλυσιεργούν… διαφωνώντας μεταξύ τους, και επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του για «καμία μείωση στις συντάξεις». Σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αναφέρεται στην προαναγγελία της συνέντευξης ότι ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές γης, και τους απευθύνει ξανά πρόσκληση σε διάλογο, ώστε «να διασφαλιστούν σοβαρές βελτιώσεις».

Τονίζεται επιπλέον ότι σαφής είναι και η δέσμευσή του στην υλοποίηση του λεγόμενου παράλληλου προγράμματος γνωστοποιώντας ειδικότερα, ποιες θα είναι οι επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Ακόμη, μέσω της συνέντευξης του στην «Α», ο πρωθυπουργός στηλιτεύει την «απελπισμένη προσπάθεια» ευρύτερων κύκλων να ξαναζεστάνουν το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης», με ακατάσχετη εκλογολογία και υποκίνηση του κοινωνικού αυτοματισμού. Απάντηση στα σχέδια αυτά, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που είναι «σα σκληρή γροθιά», όπως αναφέρεται. Σύμφωνα επίσης με την προαναγγελία, μια χαρακτηριστική φράση του κ. Τσίπρα είναι ότι «η διαπλοκή και το παλιό κομματικό κατεστημένο έχουν ονοματεπώνυμο». Ο πρωθυπουργός ασκεί οξεία κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγορεί για «θατσερικές κατευθύνσεις» και «ταξικό μίσος», δηλώνοντας ότι «θα τον φέρνουμε όσο το δυνατόν συχνότερα στη Βουλή», προκειμένου να δημοσιοποιεί στον ελληνικό λαό τις θέσεις του αυτές.

Στο κεφάλαιο των ευρωπαϊκών συμμαχιών, ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι ενισχύεται σταθερά η δυναμική του μετώπου κατά της λιτότητας. Όπως αναφέρεται στην προαναγγελία της συνέντευξης, σχετικά με το Προσφυγικό, το κλειδί βρίσκεται, όπως επιμένει, στην πλευρά της Τουρκίας, και εξηγεί ότι η Ελλάδα δέχθηκε την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, με ταυτόχρονη διασφάλιση σεβασμού των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Όσον αφορά το Κυπριακό, η προοπτική δίκαιης και βιώσιμης λύσης είναι κοντά παρά ποτέ, ακριβώς γιατί και οι δύο κοινότητες έχουν την αυτή βούληση. Ο πρωθυπουργός αναδεικνύει, τέλος, τον πολυδιάστατο χαρακτήρα που έχει πλέον, η εξωτερική πολιτική της χώρας μας μέσα από συγκεκριμένα «ανοίγματα» που έγιναν τον τελευταίο χρόνο.