Ο Τσίπρας φωτογράφισε τη Γερμανία για το Brexit και προκάλεσε τη μήνη των διεθνών ΜΜΕ

26.6.2016

Στην πρώτη γραμμή της επίθεσης ενάντια στην Ευρώπη για το  Brexit, «φωτογραφίζοντας» ως υπεύθυνη ξεκάθαρα τη Γερμανία, πέρασε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ευρώπη βιώνει τα αποτελέσματα της ανεπάρκειας της στην αντιμετώπιση της κρίσης. Μιας που έχει τις ρίζες της στο οικονομικό πεδίο αλλά εξελίσσεται σε κρίση πολιτική», τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ότι το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος είναι η τελευταία πράξη του δράματος αυτής της κρίσης.

Η επίθεση που έκανε ο Αλ. Τσίπρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πέρασε απαρατήρητη στον διεθνή Τύπο.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, του οποίου η επανάσταση ενάντια στην πολιτική της ΕΕ προκάλεσε κρίση στην Ένωση πέρυσι, δήλωσε ότι δεν κατηγορεί τους Βρετανούς για την ψήφο υπέρ της αποχώρησης, αλλά τους ηγέτες της ΕΕ», σχολιάζει το Reuters για την ομιλία του το πρωί του Σαββάτου.

Το δημοσίευμα σημειώνει ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας έριξε την ευθύνη για το Brexit στις «χρόνιες ελλείψεις» των Ευρωπαίων ηγετών και στην επιμονή τους στις πολιτικές λιτότητας οι οποίες ενίσχυσαν τον λαϊκισμό και τον εθνικισμό.

«Ο Τσίπρας οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε νίκη σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις και ένα δημοψήφισμα πέρυσι σε μία προσπάθεια να βάλει τέλος στα χρόνια λιτότητας που επιβάλλονταν στην Ελλάδα εξαιτίας του μη βιώσιμου χρέους της. Όμως, αναγκάστηκε από την ευρωζώνη να δεχθεί περισσότερους όρους, ως αντάλλαγμα για ένα ακόμη πρόγραμμα διάσωσης και παραμονή στην ευρωζώνη», αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα.

296ShareTweetShareShareMail