Ο Φίλης ανακάλυψε «καινούργιο έθνος» το 1821

25.03.2016

Επιχειρούν να παραχαράξουν την ιστορία  του ελληνικού έθνους με ανιστόρητες αναφορές στο όνομα του αριστερού νεωτερισμού το οποίο  εμφανίζουν ως προοδευτισμό.

Ο υπουργός Παιδείας κ Ν Φίλης αναδεικνύεται σε άξιος συνεχιστής της κας Ρεπούση  στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου κάνοντας λόγο για νέο έθνος μετά την επανάσταση του 1821.

Οι καινοφανείς αυτές αριστερές ιστορίες της ισοπέδωσης των πάντων και της παραχάραξης της ιστορίας προκάλεσαν τα πυρά της Νέας Δημοκρατία ο οποίος διαπίστωσε ότι από την Επανάσταση προέκυψε «καινούργιο έθνος».

«Ο υπουργός Παιδείας στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου οφείλει να σέβεται την ελληνική διαχρονία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι ο Νίκος Φίλης «συγχέει ανιστόρητα το ελληνικό Κράτος, που πράγματι δημιουργήθηκε με την Επανάσταση, με το ελληνικό Έθνος».

Όπως σχολιάζει η ΝΔ «εκείνο που χρειάζονται σήμερα οι Έλληνες – και απαιτούν από τον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων – δεν είναι ‘’νέες αναγνώσεις” της Ιστορίας των Ελλήνων. Είναι λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η Παιδεία».

Τονίζει δε την ανάγκη να στηριχθούν έμπρακτα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία καθώς και τα Πανεπιστήμιά μας.

«Είναι οι πολιτικές για ένα σχολείο που μετά την αξιολόγηση θα προσφέρει γνώση και θα αναδεικνύει την Αριστεία, λέξη που απουσιάζει από το μήνυμα του κ. Φίλη. Είναι η ανάγκη να μπει φραγμός στην συνεχή και σκόπιμη υποβάθμιση της Παιδείας, εξαιτίας των ιδεοληψιών και της ανικανότητας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.