Ο Φιλ. Ταυρής μιλά για τη διαδικασία των νέων εκλογών της Ν.Δ.

25.11.2015

Έμπειρος συνδικαλιστής, πράος και πάνω από όλα επί δεκαετίες απλός στρατιώτης της Νέας Δημοκρατίας ο Φιλ. Ταυρής, χθες, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή πήρε την απόφαση να προχωρήσει τις διαδικασίες στη ΚΕΦΕ για να μπορέσει το κόμμα να γυρίσει σελίδα.

Μετά την παραίτηση Παπαμιμίκου προέδρευσε στην Επιτροπή αλλά απόντων των κοινοβουλευτικών προσώπων. Για αυτό μιλώντας στο Realfm ξεκαθάρισε ότι «Αν εμφανιστεί κάποιος κοινοβουλευτικός πάνω από μένα θα προεδρεύσει εκείνος, αν εμφανιστεί ο κ. Τραγάκης ή ο κ. Δαβάκης θα προεδρεύσουν εκείνοι».

Ανέφερε ότι «Χθες ξεκινήσαμε συναντήσεις με εταιρίες, έχουμε στο μυαλό μας ημερομηνία, αλλά δεν πρόκειται να ανακοινωθεί αν δεν μας διαβεβαιώσει η εταιρία ότι μπορεί να είναι έτοιμη. Ενδεικτικά ανιχνεύουμε την 13η Δεκεμβρίου». Μάλιστα είπε ότι αποφασίστηκε να υπάρχει κι ένας τεχνικός σύμβουλος της ΚΕΦΕ κι αυτός θα είναι  ο κ. Αναγνωστόπουλος, καθηγητής πληροφορικής.

Ο κ. Ταυρής είπε ότι «Γίνονται αρκετά ραντεβού με εταιρίες. Αύριο στη συνεδρίαση θα είμαστε έτοιμοι να αποφασίζουμε για την εταιρία. Αυτά όλα γίνονται σε συνεννόηση με τους τεχνικούς συμβούλους των υποψηφίων. Οι εταιρίες που είπαν ότι δέχονται είπαν ότι διαβεβαιώνουν ότι μπορούν να το αναλάβουν. Η singular έχει πει ότι δεν επιθυμεί να εμπλέκεται σε τέτοιες διαδικασίες κομμάτων.Την καλέσαμε και την προηγούμενη φορά  και τώρα».

Εξέφρασε μάλιστα και τη γνώμη του σύμφωνα με την οποία «Τα της εταιρίας όλα πρέπει να έρχονται και να αποφασίζονται στην ΚΕΦΕ. Το πρόβλημα την προηγούμενη φάρα ήταν ότι επικράτησε η άποψη του κ. Παπαμιμίκου, ότι η εταιρία δεν αφορά και δεν είναι αντικείμενο της ΚΕΦΕ. Παρά τις ενστάσεις, οτιδήποτε είχε να κάνει με την εταιρία, δεν πέρασε από την ΚΕΦΕ. Ό,τι αφορά τις εκλογές να περνάει μέσα από την ΚΕΦΕ, να ξέρουμε τι αποφασίζουμε, είμαι σε συνεχή επικοινωνία με τους εκπροσώπους και των 4 υποψηφίων. Εγώ στο μυαλό μου έχω ένα plan b».

Και κατέληξε λέγοντας ότι «Απολύτως κανένα περιθώριο δεν εγχέουμε, πρέπει να γίνουν οι εκλογές άμεσα. Όλες αυτές οι δημόσιες αντιπαραθέσεις δεν βοηθάνε ούτε τους ίδιους τους υποψηφίους, ούτε το κόμμα συνολικά».