Ο χειμώνας κάνει πρεμιέρα-Αλλάζει ο καιρός από αύριο, πού και πότε θα βρέχει

Χειμωνιάτικο θα είναι από αύριο το σκηνικό του καιρού και μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού η ΕΜΥ κάνει λόγο για πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού αύριο Σάββατο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ θα επηρεαστούν μέχρι το απόγευμα οι Σποράδες, η Εύβοια και πιθανόν η ανατολική Θεσσαλία και η ανατολική Στερεά, κυρίως η Φθιώτιδα.

Μέχρι το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάζουν τα Δωδεκάνησα και πιθανόν την Κρήτη, κυρίως την ανατολική.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο αιγαίο βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η  θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο Σάββατο:

  • Αττική

Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

  • Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή η πιθανή καταιγίδα τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

  • Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες στα δυτικά. Γρήγορη βελτίωση.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 στα ανατολικά ες 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

  • Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση από τα βόρεια.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

  • Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανόν την ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική στερεά (κυρίως τη Φθιώτιδα) θα είναι ισχυρά. Βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 βαθμιαία 4 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

  • Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Κρήτη (κυρίως την ανατολική) πιθανόν να είναι ισχυρά. Βελτίωση το βράδυ και από τα δυτικά.

Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

  • Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση τη νύχτα.
Ανεμοι: Αρχικά στα Δωδεκάνησα νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυριακή 05-11-2017

Καιρός: Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα πυκνώσουν. Κατά τόπους παγετός τις πρωινές ώρες στα βόρεια.
Ανεμοι: Στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά νότιοι με την ίδια ένταση. στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

  • Δευτέρα 06-11-2017

Καιρός: Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο ιόνιο. στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Ανεμοι: Στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

  • Τρίτη 07-11-2017

Καιρός: Στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα βορειοδυτικά. στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά 5 με 6 και τοπικά στο ιόνιο 7 μποφόρ και στα ανατολικά 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

  • Τετάρτη 08-11-2017

Καιρός: Στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακά από τα
δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από τα δυτικά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενίσουν.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 09-11-2017

Καιρός: στα ανατολικά και βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες με
βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά
αυξημένες.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.