Ο Χρήστος Κάλοου θα διευθύνει το Θεατρικό Εργαστήρι στο Πολιτιστικό Σύλλογο Συκαμίνου

Μόνο ως ευλογία μπορεί να λογιστεί η παρουσία ενός καταξιωμένου ηθοποιού και τραγουδιστή, στην περιοχή του Συκάμινου και η απόφαση του να στηρίξει την προσπάθεια του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου να δημιουργήσει  θεατρική ομάδα.

Έναν άνθρωπο που περνάει πολλές μέρες το χρόνο στο εξοχικό του στο Συκάμινο, τόπος ηρεμίας και περισυλλογής, που με χαρά  θα δεχόταν να τον χαρακτηρίσεις και     Ωρωπιώτη.

Ο λόγος για τον ηθοποιό Χρήστο Κάλοου που έπαιξε σε σίριαλ της ελληνικής τηλεόρασης που άφησαν εποχή, στον κινηματογράφο, ενώ  εκπροσώπησε και την χώρα μας στο στη Eurovision το 1990. Ο μοναδικός Έλληνας ηθοποιός που έχει παίξει, για δύο χρόνια  στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας.

Επίσης με μεγάλη επιτυχία είναι σε Θεατρικά εργαστήρια στον Πειραιά, στο Περιστέρι και στο Δάλι της Κύπρου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ανέδειξε πολλούς ταλαντούχους ηθοποιούς  με σημαντικότερο τον Γ. Λούλη, που πρόσφατα υποδύθηκε το ρόλο του  Βαρουφάκη  στην νέα ταινία του Κ. Γαβρά και κάνει στη Γαλλία  θραύση.

Έναν ηθοποιό προσηνή  που με σεμνότητα, απλότητα και πολύ χαμόγελο  μας δέχτηκε στα γραφεία του Συλλόγου για να μας μιλήσει για το νέο του εγχείρημα.

Ένα εγχείρημα, όπως παραδέχεται δύσκολο, αλλά και εξαιρετικά προκλητικό. «Θέλω» μας είπε «να μαζευτούν μερικά άτομα και να φτιάξουμε μια αξιόλογη ομάδα, με τουλάχιστον 15 άτομα,  που θα δώσει στην περιοχή κάτι δυνατό.

Ο Χρήστος Κάλοου πρόσθεσε ότι «Θα δούμε γιατί εγώ έχω απαιτήσεις. Δεν θέλω απλά μια ομάδα να περνάμε τον καιρό μας, αλλά να δημιουργήσουμε κάτι που να ανταποκρίνεται σε μια αξιόλογη προσπάθεια. Να λιώσουμε στη δουλειά για να έχουμε αποτέλεσμα και να αναδείξουμε τις δυνατότητες μας. Είμαι αισιόδοξος ξεκινάμε και προχωράμε. Θα δούμε…»

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Συκάμινου δημιουργεί, συνεχώς, νέα τμήματα  δράσης με στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού μας. Να δώσει ευκαιρίες για νέες αναζητήσεις σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν.

Καλεί, λοιπόν, όσους ενδιαφέρονται να γραφτούν  και να μετάσχουν στο νέο θεατρικό εργαστήρι, κάθε Παρασκευή απόγευμα στις 8.30,  που αποτελεί μια πρόκληση αλλά και στοίχημα για  όλους στο σύλλογο.