Ο Χρήστος Κάλοου και οι Αραθηναίοι μας μάγεψαν στην Αγία Ελεούσα Συκαμίνου

Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, στο βράχο της Αγίας Ελεούσας, στο Συκάμινο, την Παρασκευή 5 Αυγούστου, ο Χρήστος Κάλοου, οι Αραθηναίοι, η Ματίνα Πάντζαλη και η Γεωργία Σαββοπούλου μας ταξίδεψαν στο παλιό, καλό, έντεχνο ελληνικό τραγούδι, σε μια ακόμα εξαιρετική συναυλία μέσα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Εκδηλώσεων – Ωρωπός Καλοκαίρι 2022 που διοργάνωσε το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμοιύ & Περιβάλλοντος Δήμου Ωρωπού.

Σε μια εξαίσια βραδιά, κάτω από τον έναστρο Αυγουστιάτικο ουρανό, όπου  μετά από δώδεκα χρόνια, στον ίδιο χώρο,   ο Χρήστος Κάλοου, με την μαγευτική, ζωντανή  φωνή του μας έκανε να σιγοτραγουδήσουμε παλιές επιτυχίες της νιότης μας.  Των χρόνων της αθωότητας μας. Τότε που χτίζαμε έναν άλλο κόσμο με τα μάτια της ψυχής μας.

Σε μια συναυλία που άφησε υπέροχες αναμνήσεις, μας γύρισε στο χθες, ονειρευτήκαμε ξανά, πήραμε μια ανάσα και δύναμη να προχωρήσουμε  στο μέλλον με θάρρος και αισιοδοξία.

Τραγούδια μεγάλων στιχουργών και ερμηνευτών, τραγούδια του Αιγαίου, της Μακεδονίας, της Κάσου και της Κρήτης μύρισαν Ελλάδα, θάλασσα, τραγούδια  της Σμύρνης τραγούδια για τις χαμένες πατρίδες, μας απέδειξαν ότι το ελληνικό τραγούδι ζει. Είναι διαχρονικό και συγκινεί.

Ο Αντιδήμαρχος Συκαμίνου Δημήτρης Σαμπάνης, καλωσόρισε όλους όσοι παρεβρέθηκαν, ευχαρίστησε τους καλλιτέχν ες για τη συμμετοχή τους και ευχήθηκε να περάσουν όλοι μια υπέροχη μουσική βραδιά.

Στην συναυλία παρέστησαν ο Αιδεσιμολογιότατος π. Ευάγγελος, ο  Δήμαρχος Ωρωπού  Γ. Γιασημάκης, οι Αντιδήμαρχοι Δ. Σαμπάνης, Γ. Παπαγιάννης και Ν. Τζεβελέκος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΩ Αγγ. Χατζηιωάννου, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Αγγ. Καλύβας, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ν. Λούπης, ο πρώην Δήμαρχος Γ. Γαβριήλ. ο Τοπικός Σύμβουλος Συκαμίνου Π. Μιχαλόπουλος και πλήθος κόσμου που χάρηκε τραγούδησε και έγινε ένα με τους πρωταγωνιστές, σε μια βραδιά που έγραψε τη δική της ιστορία.