Ο Χρήστος Σπίρτζης επισκέφτηκε τις υγειονομικές μονάδες και το Δημαρχείο Ωρωπού

Περιοδεία στο Δήμο Ωρωπού πραγματοποίησε, σήμερα, Τετάρτη 3 Μαΐου, ο πρώην υπουργός και υποψήφιος Βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Χρήστος Σπίρτζης συνοδευόμενος από κλιμάκιο του κόμματος.

Το κλιμάκιο αποτελούσαν το Μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Βορειοανατολικής Αττικής Γιώργος Τόκας, ο Γραμματέας του ΟΜ Ωρωπού Σπύρος Αγαπίδης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Βελτανιώτης ο Δημοτικός Σύμβουλος Στέφανος Δάβρης και κομματικά στελέχη.

Ο κ. Σπίρτζης επισκέφτηκε την Τοπική Μονάδα Υγείας στη Σκάλα Ωρωπού και το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, όπου ενημερώθηκε από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την λειτουργία, τις ανάγκες και τις ελλείψεις σε προσωπικό των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Εν συνεχεία επισκέφτηκε το Δημαρχείο όπου συνομίλησε με υπαλλήλους, κυρίως, των Τεχνικών Υπηρεσιών και τον Δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως το παραλιακό μέτωπο που βρίσκεται στη φάση υπογραφής  από την ΕΣΑΛ και ακολούθως προς δημοπράτηση.

Επίσης, για το έργο ανάπλασης των παλαιών φυλακών το οποίο κι αυτό είναι έτοιμο να ξεκινήσει με στόχο να γίνει τοπόσημο για τον Ωρωπό, με διεθνή ακτινοβολία.

Ο κ. Σπίρτζης ενημερώθηκε ακόμη και για το έργο με τον πεσμένο δρόμο στην Εφέδρων Αξιωματικών το οποίο αναμένεται, όπως είπε, να επισκεφτεί το Σάββατο, ώστε να έχει μια επιτόπια ενημέρωση, ως μηχανικός, για την μελέτη που προκρίθηκε και πρόκειται η υλοποίησή της να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα γιατί ο δρόμος εμφανίζει μεγάλη επικινδυνότητα.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον πρώην υπουργό να μεσολαβήσει μετά τις εκλογές ώστε η Τοπική Μονάδα υγείας στη Σκάλα Ωρωπού να επανδρωθεί με ιατρό και νοσηλευτικό προσωπικό για  να μπορεί να  λειτουργεί επί 24ωρο βάσεως  αλλά και τις αργίες.

Επίσης τέθηκε το θέμα των διοδίων καθώς πολλοί κάτοικοι του Ωρωπού αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τη διέλευση, αφού αναγκάζονται να δουλεύουν  στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές εκτός Ωρωπού με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οικονομικά.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στον Ωρωπό  ο κ. Σπίρτζης δήλωσε, αποκλειστικά, στην « Άποψη τώρα»: