Πάνω από 120 χιλ. πρόσφυγες θα εγκλωβιστούν την Ελλάδα εκτιμά η κυβέρνηση

29.2.2016

Η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στο τοίχο στο θέμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού κι αφού έχασε πολύτιμο χρόνο διαπίστωσε ότι το υπάρχον σύστημα αντιμετώπισής του είναι άκρως αναποτελεσματικό.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών αποφασίστηκε η δημιουργία ενός επιτελικού οργάνου που θα διαχειριστεί την κατάσταση ανάγκης στο προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Στην επιτροπή αυτή θα μετέχουν εκπρόσωποι από τον Στρατό, το Λιμενικό, την Αστυνομία, την Πρόνοια, το χώρο της Υγείας, την Πολιτική Προστασία κλπ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι οι πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας να στεγαστούν προσωρινά και «να φύγουν από τους δρόμους», εξ ου και ζήτησαν την βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Βεβαίως, η συγκρότηση επιτροπών είναι μια παλιά αρρώστια του ΠΑΣΟΚ οι οποίες συνήθως συγκροτούνται για τα προσχήματα καθώς τις περισσότερες φορές πολύ περισσότερο ντόρο κάνουν παρά ουσιαστικό έργο.

Εκείνο όμως που βγαίνει από τη σύσκεψη είναι ότι η κυβέρνηση ανεβάζει με μαθηματική πρόοδο τις  εκτιμήσεις για τον αριθμό των προσφύγων που είναι εγκλωβισμένοι αυτή  τη στιγμή στη χώρα υπολογίζοντας ότι   αγγίζουν περίπου 50.000. Ενώ ακόμη πιο ανησυχητικές είναι οι εκτιμήσεις για το μέλλον καθώς  αναμένονται ακόμα 70.000, που ανεβάζει τον αριθμό αυτών που αναμένεται να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα στους 120.000.

Και φυσικά αυτές οι εκτιμήσεις είναι με τις υπάρχουσες ροές οι οποίες κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθούν όταν πάνω από 3 εκατ. προσφύγων βρίσκονται στη Τουρκία και περιμένουν την ευκαιρία να περάσουν στα νησιά του Αιγαίου.