Πάνω από 700.000 € τα πρόστιμα στους δημότες για τα διόδια με την υπογραφή των κ.κ. Ρούσση-Γιασημάκη

 

Ο λογαριασμός των προστίμων για τις διελεύσεις δημοτών από τα διόδια τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς την καταβολή του αντιτίμου, ανέρχεται σε πάνω από 700.000 €. Έτσι αναφέρει ο δημοτικός προϋπολογισμός του 2019. Αυτό σημαίνει ότι ο δήμος θα βεβαιώσει πάνω από 7.000 πρόστιμα των 100 € το 2019. Τα πρόστιμα αυτά καταλογίζονται στους δημότες ως παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. (100 € για κάθε διέλευση), με τεκμήριο φωτογραφίες που έχουν ληφθεί από τις κάμερες των διοδίων. Είναι έσοδα αποκλειστικά του δήμου Ωρωπού και όχι του κράτους ή της Νέας Οδού Α.Ε.

Τα πρόστιμα αυτά είναι η «λυπητερή» των πεπραγμένων των κ.κ. Ρούσση-Γιασημάκη, που μαζί ψήφισαν στο δημοτικό συμβούλιο υπέρ των διοδίων (απόφαση 72/2018 Δ.Σ. Ωρωπού), μαζί χειροκροτούσαν τον υπουργό των διοδίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπρίτζη, μαζί νομιμοποιήσαν τις διώξεις και τα πρόστιμα που τώρα καταλογίζονται.

Θυμίζουμε ότι οι κ.κ. Ρούσσης και Γιασημάκης μαζί με τους κ.κ. Λίτσα, Ηλιάσκο, συνεπικουρούμενοι από τα διάφορα «δεν πληρώνω» και τις «επιτροπές αγώνα», ήταν αυτοί που με την απόφαση 36/2011 του δημοτικού συμβουλίου  καλούσαν τους δημότες μας να μην πληρώνουν διόδια, έλεγαν ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες κ.α.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλης Χασιώτης τα κατήγγειλε κατά την διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού του δήμου για το 2019, τόσο ο κος Ρούσσης όσο και ο κος Γιασημάκης  «κατάπιαν την γλώσσα τους»…

Απαιτούμε να μην βεβαιώνει και να μην εισπράττει ο δήμος τα πρόστιμα από τα διόδια, να επιστρέψει στους δημότες τα ποσά που έχει ήδη εισπράξει.

Απαιτούμε την κατάργηση όλων των διοδίων και των συμβάσεων παραχώρησης καθώς οι δρόμοι που τους λυμαίνονται οι εργολάβοι είναι λαϊκή περιουσία, εμείς τους έχουμε πληρώσει.

Καλούμε το κόσμο της περιοχής να δυναμώσει την Λαϊκή Συσπείρωση στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές γιατί είναι μόνη δύναμη που στέκεται απέναντι στους εργολάβους των δρόμων και το πολιτικό τους προσωπικό σε δήμο, περιφέρεια και κυβέρνηση. Είναι δύναμη συνέπειας λόγων και πράξεων, που διεκδικεί και προτείνει με γνώμονα τα συμφέροντα του λαού της περιοχής.

Ιανουάριος 2019,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou@email.com