Πάρκο προς τιμή του Νίκου Γκάλη θα δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη

24.11.2015

Ο Νίκος Γκάλης είναι ο άνθρωπος που άλλαξε το ρου της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ και έδωσε ζωή σε χιλιάδες παιδιά που ασχολήθηκαν με το άθλημα και γνώρισαν την καταξίωση. Ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το δρόμο για μεγάλες εθνικές επιτυχίες σκορπίζοντας χαρά σε εκατομμύρια έλληνες.

Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι του αξίζει κάθε τιμή. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπουτάρης, ο οποίος  γνωρίζει το εκτόπισμα του Ν. Γκάλη, αποφάσισε να τιμήσει το μεγάλο αθλητή δίνοντας το όνομα του σε πάρκο της πόλης.. Το πάρκο «Νίκος Γκάλης» θα δημιουργηθεί στα δυτικά του Δήμου Θεσσαλονίκης με γήπεδα μπάσκετ 5×5 και παιδική χαρά.

Παράλληλα γνωστοποίησε τις προσθέσεις του δήμου για συντηρήσεις και βελτιώσεις του δημόσιου χώρου.

«Η χρονιά που ακολουθεί δεν θα είναι χρονιά των μεγάλων έργων καθώς δεν υπάρχουν λεφτά. Θα ρίξουμε το βάρος σε συντηρήσεις πεζοδρομίων, σε σπασμένα πλακάκια και ράμπες αναπήρων για να μπορέσει η πόλη να κρατηθεί όρθια κι ευπρεπής» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε σημερινή συνέντευξη τύπου.

Ο Γιάννης Μπουτάρης στάθηκε σε μια νέα προοπτική χρησιμοποίησης των πάρκων του Δήμου, όπου οι κάτοικοι θα μπορούν να πατούν το πράσινο και να ξαπλώνουν, ενώ έκανε λόγο για προσπάθειες της διοίκησης να στραφεί σε χορηγίες, ώστε να διαμορφωθούν τόσο οι χώροι πρασίνου, όσο και να φωτιστούν τα βυζαντινά μνημεία της πόλης. «Εάν οι κοινότητες και οι κάτοικοι δεν ανταποκριθούν να φροντίσουν τη γειτονιά τους δεν θα δούμε ομορφότερη πόλη» σχολίασε ο δήμαρχος, ενώ αναφερόμενος συγκεκριμένα στη Νέα Παραλία είπε πως ο χώρος δεν είναι κανενός, είναι όλων και ότι δεν θα ανεχτεί παρεμβάσεις χωρίς να υπάρχει συνεννόηση.

Τα έργα του Δήμου Θεσσαλονίκης που βρίσκονται σε εξέλιξη, αφορούν μεταξύ άλλων καθαρισμό κτιρίων από γκράφιτι, συντήρηση κι επισκευή παιδικών χαρών, αναπλάσεις πάρκων, προσβασιμότητα πεζοδρομίων, ασφαλτοστρώσεις δρόμων και αντικατάσταση φωτιστικών.