Πάτρα: Στα αζήτητα του νεκροτομείου γιατί ο αδερφός δεν πλήρωνε για την κηδεία-Ανέλαβαν οι φίλοι του

Ένα βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο απέβη μοιραίο για 60χρονο Πατρινό που άφησε την τελευταία του πνοή πριν από δυο εβδομάδες στο νοσοκομείο του Ρίου.

Χρειάστηκαν να περάσουν δεκατρείς ημέρες ώστε να πραγματοποιηθεί η νεκρώσιμη ακολουθία και να ενταφιαστεί δίπλα στους γονείς του. Ο αδελφός του, ειδοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή, αλλά επικαλέστηκε απουσία στο εξωτερικό.

Δύο ημέρες μετά οι φίλοι του εκλιπόντος παρέδωσαν την ταυτότητα του, ώστε να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες και να προγραμματιστεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

Σύμφωνα με το thebest.gr, που επικαλείται την εφημερίδα «Γνώμη» κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μετά τη συστηματική του άρνηση και προ του κινδύνου η σορός να παραμείνει στα αζήτητα του νοσοκομείου, οι φίλοι ανέλαβαν δράση, ενημέρωσαν διαδοχικά τους προϊσταμένους του σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και πέτυχαν, μετά από πιέσεις, την επόμενη ημέρα ο αδελφός να μεταβεί στο νoσοκομείο ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη νεκρώσιμη ακολουθία.

Πρώην πρόεδρος συλλόγου μπάσκετ συγκέντρωσε από φίλους του 60χρονου χρήματα, ώστε να δοθούν στο γραφείο τελετών που και αυτό με την σειρά του ζήτησε τα στοιχειώδη. Δεκατρείς ημέρες μετά έγινε η νεκρώσιμη ακολουθία.

Στην εκκλησία όλοι απέφυγαν να συλλυπηθούν τον αδελφό, ακόμα και οι υπόλοιποι στενοί συγγενείς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ίδιοι άνθρωποι θα αναλάβουν και το μνημόσυνο και όλα αυτά στη μνήμη του φίλου τους.

Παρότι χρόνια τώρα αντιμετώπιζε πολλαπλά προβλήματα, φεύγοντας άφησε και κάποια περιουσία στον αδελφό του.