Πέθανε η «Madame Claude»

22.12.2015

Η «Madame Claude» η γνωστότερη ιδιοκτήτρια οίκου αντοχής στο Παρίσι πέθανε σε ηλικία 92 ετών αφήνοντας πίσω της μια ιδιότυπη προσωπική ιστορία.

Το πραγματικό της όνομα ήταν Fernande Grudet και κυριάρχησε στο πιο διάσημο κύκλωμα πορνείας της Ευρώπης στις δεκαετίες του 1960 και του 1970. Πέθανε στη Νίκαια, σε ηλικία 92 ετών, η «Madame Claude».

Εγινε τόσο διάσημη που το όνομά της μπήκε στο καθημερινό λεξιλόγιο και σημαίνει τον υπεύθυνο ενός κυκλώματος πορνείας. Πέθανε απομονωμένη και μόνη, έγκλειστη σε ένα μικρό διαμέρισμα στη Νίκαια και ζούσε με μια μικρή σύνταξη.

Η  Madame Claude έλεγε για τον εαυτό της ότι έκανε «το βίτσιο να είναι όμορφο». Το κύκλωμά της, στο οποίο πέρασαν πάνω από 500 νεαρές γυναίκες -μανεκέν, ηθοποιοί και τραγουδίστριες βρίσκονταν ανάμεσά τους- είχε ως πελάτες διάσημους πολιτικούς της εποχής, τραπεζίτες, εκδότες, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες. Σε είκοσι κοπέλες που εμφανίζονταν για να πιάσουν δουλειά, εκείνη κρατούσε μόνο τη μία, την καλύτερη, η οποία έπρεπε να συνδιάζει ομορφιά, εξυπνάδα και «κρεβάτι», σύμφωνα με τον ορισμό της ίδιας της Μαντάμ.

Το γαλλικό περιοδικό Le Point, το οποίο έχει αφιέρωμα στη Μαντάμ Κλοντ με αφορμή τον θάνατό της, αναφέρει ότι από τα σαλόνια της πέρασαν ο Τζον Κένεντι, ο σάχης του Ιράν, ο Τζιοβάνι Ανιέλι. Ποτέ η Μαντάμ δεν αποκάλυψε κανένα γαλλικό όνομα από τους πελάτες της.