Πέθανε ο Αυλωνίτης αλευροβιομήχανος Παναγιώτης Δάκος  ιδρυτής της εταιρίας ζυμαρικών « Ήλιος»

Φτωχότερη είναι η κοινωνία του Αυλώνα, μετά την απώλεια του αλευροβιομήχανου  Παναγιώτη Δάκου, την Παρασκευή 28 Απριλίου, του ανθρώπου που δημιούργησε την εταιρία ζυμαρικών «Ήλιος». Μιας από τις εταιρίες ζυμαρικών που άφησαν εποχή στην ελληνική βιομηχανία.

Ο θάνατος του Παναγιώτη Δάκου σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία του Αυλώνα, αλλά και στον κόσμο του Ωρωπού, καθώς ήταν ένα σεβάσμιο πρόσωπο που έχαιρε  της εκτίμησης των κατοίκων της περιοχής,  αλλά και του κόσμου της ελληνικής αλευροβιομηχανίας.

Ο Παναγιώτης Παν, Δάκος ήταν ιδιοκτήτης της Αλευροβιομηχανίας «Μύλοι Δάκου» και της Βιομηχανίας Ζυμαρικών «Ήλιος». Διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλευροβιομηχάνων επί σειρά ετών. Υπήρξε πρωτοπόρος της αλευροβιομηχανίας, οραματιστής, σοβαρός επιχειρηματίας και πρότυπο οικογενειάρχη.

Είχε δύο κόρες την  Αθανασία και την Κατερίνα, που συνεχίζουν το έργο του με την ίδια εργατικότητα και επιχειρηματικό ήθος. Γαμπρός του ήταν ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, του Δήμου Ωρωπού Κώστας Κοντούλας.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίων Αντωνίου και Ανδρέου, στη γενέτειρα του, στον Αυλώνα Αττικής, την Τρίτη 2 Μαΐου 2023 στις 12.00 μ.μ.

Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνων την ενίσχυση του έργου του συλλόγου «Αμυμώνη».