Πέθανε ο Γρηγόρης Φαληρέας -Ηταν πατέρας των δημιουργών του συγκροτήματος Imam Baildi

Πέθανε ο Γρηγόρης Φαληρέας, μουσικός παραγωγός και σημαντική φιγούρα της ελληνικής δισκογραφίας εδώ και περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Ήταν αδελφός του Τάσου Φαληρέα, και πατέρας των μελών του συγκροτήματος Imam Baildi, Ορέστη και Λύσσανδρου Φαληρέα.

Οι αδελφοί Φαληρέα δημιούργησαν το θρυλικό δισκάδικο POP 11 στο Κολωνάκι που αρχικά στεγάστηκε στην οδό Σκουφά για να μετακομίσει κάποια χρόνια αργότερα στη συμβολή των οδών Πινδάρου και Τσακάλωφ.

Ασπρόμαυρη φωτογραφία με τα αδέρφια Φαληρέα έξω από το δισκάδικο POP 11
Τα αδέρφια Φαληρέα έξω από το δισκάδικο POP 11 / Φωτογραφία: Facebook
Το POP 11 υπήρξε για περισσότερα από 20 χρόνια ένα από τα γνωστότερα μουσικά στέκια της Αθήνας όπου συγκεντρώνονταν, καθημερινά, μουσικόφιλοι και καλλιτέχνες. Ο Τάσος και ο Γρηγόρης ίδρυσαν επίσης από κοινού και την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία «Αφοί Φαληρέα» από την οποία κυκλοφόρησαν εκατοντάδες μουσικές εκδόσεις. Παράλληλα ο Γρηγόρης Φαληρέας συνεργάστηκε με όλες σχεδόν τις μεγάλες ελληνικές δισκογραφικές εταιρείες όπως οι LYRA, BMG, MBI, HXOS, Ραδιόφωνο 902 και Mastering Ηχολήπτης.

Τα παιδιά του Γρηγόρη Φαληρέα, οι Imam Baildi
Μεγαλώνοντας μέσα στον κόσμο της μουσικής, ο Ορέστης και ο Λύσανδρος, γιοι του Γρηγόρη Φαληρέα έστησαν το γνωστό συγκρότημα Imam Baildi που έγινε ευρύτερα γνωστό για μια σειρά από διασκευές γνωστών ελληνικών τραγουδιών.

H τραγουδοποιός Κρίστη Στασινοπούλου αναφέρθηκε στον θάνατο του Γρηγόρη Φαληρέα με ανάρτησή της στο προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:

«Αναπαύσου σε ειρήνη Γρηγόρη

Τι να πρώτο-γράψω για σένα… Για τη πολύχρονη φιλία μας και τα οικογενειακά γλέντια που οργάνωνες στου Γκύζη, για το υπόγειο Pop 11 που με μεγάλωσε και διαμόρφωσε τα μουσικά μου γούστα ήδη από την εποχή της χούντας και της μεταπολίτευσης, για την εταιρία Αδελφών Φαληρέα που έβγαλε τον πρώτο μου δίσκο, για τον αδελφό σου τον Τάσο, για τους γιούς σου, με τους οποίους ακολουθούμε πια παρόμοιους δρόμους, για τις μουσικές εκδόσεις στις οποίες ακόμα ανατρέχω και ακούω.

Είναι καιρός τώρα που κάθε τόσο μου ‘ρχεται να γράψω περί όλων αυτών, τόμους ολόκληρους ιστοριών… αλλά είναι και που δεν συμπαθώ την παρελθοντολογία. Μας έβαλες όμως όλους σε αυτό το blue mood σήμερα, με το που μάθαμε ότι μας την έκανες…».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς του, η κηδεία θα γίνει την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 11 το πρωί στο Α’ Νεκροταφείο.

 

Πηγή: iefimerida.gr