Πέθανε ο ποδηλάτης του Παναθηναϊκού Κυριάκος Ορφανίδης

Θλίψη στην οικογένεια του Παναθηναϊκού, της ποδηλασίας, του ελληνικού αθλητισμού.

Ο Κυριάκος Ορφανίδης δεν κατόρθωσε να κερδίσει την πιο σημαντική μάχη, εκείνη που έδινε από τις 15 Οκτωβρίου για να κρατηθεί στη ζωή. Ο αθλητής του Παναθηναϊκού, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Τζαννείου από τις 15 Οκτωβρίου ύστερα από ανακοπή καρδιάς, «έφυγε» από τη ζωή, όπως γνωστοποίησε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός.

«Σύσσωμη η οικογένεια του Παναθηναϊκού Α.Ο., ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον άδικο χαμό του ποδηλάτη του Ομίλου μας Kυριάκου Ορφανίδη», ανέφερε η ανακοίνωση του συλλόγου. Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1961 και ξεκίνησε τα πρώτα βήματα στην ποδηλασία με τα χρώματα της Αθηναΐδας. Ως έφηβος, αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας και δεύτερος νικητής σε Βαλκανιάδα.

Ο Παναθηναϊκός εντόπισε το ταλέντο του και πρόσφερε ως αντάλλαγμα στην ποδοσφαιρική ομάδα της Αθηναΐδας 11 ποδοσφαιριστές όλων των κατηγοριών για να τον αποκτήσει. Η φανέλα του Παναθηναϊκού έκτοτε έμελλε να είναι η τελευταία που θα φορούσε στην πορεία του κι αυτή που θα τιμούσε για δεκαετίες μέχρι και σήμερα, ανεβάζοντάς την αμέτρητες φορές στα βάθρα όλης της Ελλάδας. Έμελλε να είναι αυτή που θα φορούσε στις 15 Οκτωβρίου, όταν η καρδιά του τον πρόδωσε στην προσπάθειά του να χαρίσει άλλη μια διάκριση στην ομάδα του.

Πηγή: iefimerida.gr