Πένθος στα Δερβενοχώρια και στους Καταδρομείς-«Έφυγε» ο διοικητής των καταδρομέων που πολέμησαν τον «Αττίλα» το 1974

Στο πένθος βυθίστηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά η «οικογένεια» των καταδρομέων αλλά και τα Δερβενοχώρια Δήμου Τανάγρας, καθώς έφυγε από τη ζωή, χθες, ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία Γεώργιος Παπαμελετίου, σε ηλικία 87 ετών, ο οποίος ήταν ο διοικητής της Α΄ Μοίρας Καταδρομών και της Διμοιρίας της Γ΄ ΜΑΚ που συμμετείχαν στην αποστολή «Νίκη» το καλοκαίρι του 1974.

Οι καταδρομείς συμμετείχαν στις μάχες κατά του «Αττίλα» που εισέβαλε στο νησί και έκτοτε κατέχει το 38% των εδαφών της Κύπρου.

Η κηδεία του Γεωργίου Παπαμελετίου τελέστηκε σήμερα Τρίτη 20 Μαρτίου και οι υπηρεσίες του Δήμου στα Δερβενοχώρια, ιδιαίτερη πατρίδα του Ταξίαρχου, σταμάτησαν τη λειτουργία τους στις 11:00 π.μ. και οι σημαίες στα Δημοτικά Καταστήματα κυματίζουν με μεσίστιες.

Ο Αντιδήμαρχος Δερβενοχωρίων κ. Νίκος Πέτρου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018, οι υπηρεσίες του Δήμου (ΠΡΟΣΟΧΗ: μόνο στα Δερβενοχώρια) θα σταματήσουν τη λειτουργία τους στις 11:00 Π.Μ. και οι σημαίες στα Δημοτικά Καταστήματα θα κυματίζουν μεσίστιες, λόγω του θανάτου του Ταξίαρχου εν αποστρατεία πατριώτη μας κ. Γεώργιου Παπαμελετίου.

Ο Αντιδήμαρχος

Πέτρου Νίκος

Στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου του Γ. Παπαμελετίου ο Σύλλογος «Κομάντος 74» εξέδωσε μια συγκινητική ανακοίνωση:

«Αγαπητοί συμπολεμιστές και φίλοι.

Προ ολίγου μας αποχαιρέτησε ο Διοικητής της Α΄ Μοίρας Καταδρομών έτους 1974, ο Ηρωας ταξίαρχος ε.α. Γεώργιος Παπαμελετίου. Καλό σου ταξίδι, Διοικητή μας. Καλό σου ταξίδι, δικέ μας Παπαμελέτη». Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου και οι συμπολεμιστές του εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Με τον δικό του τρόπο αποχαιρέτησε και ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς τον διοικητή των καταδρομέων που πολέμησαν τον «Αττίλα» το καλοκαίρι του 1974. Με ανάρτησή του στο facebook ο κ. Ζιαζιάς επισημαίνει ότι ο Γιώργος Παπαμελετίου θα πρέπει να αποτελεί «υπόδειγμα και πρότυπο για την κοινωνία», ενώ τονίζει ότι «μαζί με λίγους ακόμη Έλληνες έσωσε την τιμή και την αξιοπρέπεια του έθνους στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974», αφού με τις αποφάσεις και τη στάση του το αεροδρόμιο της Λευκωσίας δεν έπεσε στα χέρια των Τούρκων.

Δείτε το βίντεο:

 

dimokratianews.gr

ekirikas.com