Πέντε συλλήψεις για την επίθεση με μαχαίρι σε 60χρονο στη Νέα Σμύρνη

Σε πέντε συλλήψεις μεταξύ των οποίων δύο ανηλίκων ηλικίας 16 ετών προχώρησαν οι αστυνομικοί για την επίθεση που δέχτηκε μαχαίρι ηλικιωμένος στην Νέα Σμύρνη όταν του έκανε παρατήρηση για το κορονοπάρτι που είχαν στήσει.

Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί οκτώ άτομα που συμμετείχαν στο περιστατικό, ωστόσο μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν περάσει χειροπέδες σε πέντε άτομα. Τέσσερις είναι Έλληνες κι ένας αλλοδαπός, ενώ εντοπίστηκε και το κινητό που είχαν κλέψει οι δράστες από τον 60χρονο άνδρα. Παράλληλα όπως αναφέρουν πληοροφορίες φυσικός και ηθικός αυτουργός δεν είναι το ίδιο πρόσωπο. Κι αυτό γιατί άλλος έδωσε την εντολή κι άλλος μαχαίρωσε τον άνδρα που τόλμησε να τους ζητήσει να σταματήσουν τη φασαρία που έκαναν.

O 60χρονος είχε πέσει θύμα επίθεσης κάτω από το σπίτι του στην πλατεία της Νέας Σμύρνης τα ξημερώματα της 12ης Μαΐου. Η παρατήρηση που θέλησε να κάνει σε νεαρούς που ήταν μαζεμένοι και άκουγαν μουσική στην πλατεία ήταν η αιτία…

Όλα αποκαλύφθηκαν όταν ο άνδρας πήγε στο αστυνομικό τμήμα στη Νέα Σμύρνη για να καταγγείλει τα όσα είχε ζήσει: πως ένας από τους νεαρούς δεν δίστασε να τον μαχαιρώσει και να τον ληστέψει γιατί τους έκανε παρατήρηση για το… “κορονοπάρτι” τους.

Όπως ανέφερε το θύμα στους αστυνομικούς, κατέβηκε από το σπίτι του για να κάνει παρατήρηση σε νεαρούς που είχαν μαζευτεί στην πλατεία Νέας Σμύρνης και είχαν βάλει να παίζει δυνατά μουσική στα αυτοκίνητά τους.

Μόνο που στην παρατήρηση που τους έκανε για τη δυνατή μουσική, η “απάντηση” ήταν να του επιτεθούν με κλωτσιές και ένας απ’ αυτούς να τον μαχαιρώσει στο γλουτό.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης-newsit.gr