Πήγε καλωδιωμένος για εξετάσεις οδήγησης αλλά τον έπιασαν στα πράσα

Αστείρευτη παραμένει η φαντασία των κυκλωμάτων που επιχειρούν να περάσουν υποψήφιους οδηγούς από τις εξετάσεις που χορηγούν διπλώματα οδήγησης.

Συγκεκριμένα χθες Τετάρτη, ένας εξεταζόμενος υποψήφιος οδηγός από το Περιστέρι εντοπίστηκε κυριολεκτικά «καλωδιωμένος» με ειδικό σύστημα επικοινωνίας μέσω του οποίου λάμβανε τις σωστές απαντήσεις καθώς και με δύο ανοικτά κινητά τηλέφωνα. Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι είχε συνεννοηθεί εκ των προτέρων με σχολή εκπαίδευσης ώστε να λαμβάνει την ηλεκτρονική βοήθεια.

kalodiomenos-ipopsifios-odigisi

Οι εξεταστές εντόπισαν και δεύτερο υποψήφιο με ανοικτό το κινητό του τηλέφωνο και του επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ενημερώθηκε άμεσα για το περιστατικό από τους Αντιπεριφερειάρχες: Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Ανδρέα Λεωτσάκο, Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο, και τον Γενικό Διευθυντή κ. Ηλία Δόλγυρα, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Για άλλη μια φορά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής απέδειξαν έμπρακτα ότι οι Υπηρεσίες μας διαθέτουν ανθρώπινο δυναμικό που ανταποκρίνεται στην αποστολή του με ήθος και αίσθημα ευθύνης. Δείχνουμε μηδενική ανοχή σε φαινόμενα παράνομων πράξεων, συναλλαγής και διαφθοράς. Με πρόταγμα τη διαφάνεια, την ισονομία και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πολίτη θωρακίζουμε με συνεχείς παρεμβάσεις και θεσμικές πρωτοβουλίες το σύστημα εξετάσεων και μειώνουμε γραφειοκρατικά εμπόδια και διοικητικές διαδικασίες».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Β. Γιαννακόπουλος επισήμανε: «Με τις εντολές του Περιφερειάρχη κ. Γ. Πατούλη έχουμε επεξεργαστεί ένα πλέγμα ασφαλιστικών δικλείδων για το αδιάβλητο των εξετάσεων καθώς και ψηφιοποίηση υπηρεσιών με κατάργηση και απλοποίηση διοικητικών διαδικασιών προς όφελος του πολίτη».