Πήγε στον άλλον κόσμο και γύρισε την ώρα της κηδείας της

 

Γυναίκα πήγε στον άλλον κόσμο και γύρισε την ώρα της κηδείας της

Συγκλονίζουν και προκαλούν δέος οι περιγραφές του πρωτοπρεσβύτερου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Βαλεριάν Κρετσέτοβ για όσα του μετέφερε μία ηλικιωμένη για μια συγχωριανή της, η οποία… αναστήθηκε μέσα στο φέρετρό της, μεταφέροντας μήνυμα από τον άλλο κόσμο!

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του πατρός Βαλεριανού, την οποία επικαλείται το ekklisiaonline, κατά τη διάρκεια της κηδείας η γυναίκα σηκώθηκε ξαφνικά και κάθισε πάνω στο φέρετρο, σκορπίζοντας τον τρόμο! Μάλιστα, ο ιερέας που τελούσε εκείνη την ώρα την κηδεία, βλέποντας την ηλικιωμένη να επιστρέφει από τον άλλο κόσμο, υποχώρησε έντρομος στο άγιο βήμα, ενώ οι παρευρισκόμενοι, μη μπορώντας να εξηγήσουν τα θαύμα που έγινε μπροστά στα μάτια τους, άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο και σχεδόν όλοι τους έφυγαν. Η γυναίκα, βλέποντας τους συγχωριανούς της να φεύγουν μακριά της τρομοκρατημένοι, αναρωτήθηκε:

«Γιατί φοβάστε για μένα; Είμαι το ίδιο πρόσωπο που ήμουν και πριν πεθάνω»! Τότε, σύμφωνα με τον πρωτοπρεσβύτερο, εμφανίστηκε κάποιος, ο οποίος θέλησε να μάθει τι «είδε» η ηλικιωμένη κατά τη σύντομη παραμονή της στον κόσμο των νεκρών και θα ήθελε να το μοιραστεί με τα αδέλφια της:

«Τι είδες; Τι σου έχει αποκαλυφθεί;» ήταν η ερώτηση του πιστού, για να πάρει την παρακάτω απάντηση:

«Μην κρίνεις κανέναν. Θα κριθούμε πολύ αυστηρά»!