Πήλιο: Πανικοβλήθηκα λέει ο ψαράς που κατηγορείται ότι πέταξε στη θάλασσα τον νεκρό ψαροντουφεκά

Σοκαρισμένος δηλώνει ο 52χρονος ψαράς που ανέσυρε με τα δίχτυα του αγνοούμενο ψαροντουφεκά και στην συνέχεια τον έριξε ξανά στη θάλασσα στην περιοχή του Πηλίου, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι πανικοβλήθηκε όταν είδε τον νεκρό άντρα.

Μιλώντας στον Ταχυδρόμο για το απίστευτο περιστατικό, είπε πως «τα έχασε», σημειώνοντας πως δεν τον έριξε ξανά στη θάλασσα, αλλά ότι τον είδε στην παραλία της Μελανής. «Έχω περάσει μεγάλη συναισθηματική φόρτιση το τελευταίο 4μηνο με την οικογένειά μου και όταν είδα τον νεκρό ψαροντουφεκά, τα έχασα και πανικοβλήθηκα» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 52χρονου ψαρά, ο οποίος συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία για μη αναγγελία νεκρού καθώς δεν ειδοποίησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, που τον αναζητούσε, καθώς ο 74χρονος ψαροντουφεκάς ήταν αγνοούμενος.

Ο 52χρονος ψαράς είπε ότι πριν από τέσσερις μήνες έχασε τον αδερφό του σε ηλικία 54 ετών, όταν αυτός κατέρρευσε μπροστά στα μάτια του, ενώ ο ίδιος έπεσε με το αυτοκίνητό του έξω από τον δρόμο και γλίτωσε παρά τρίχα.

«Έχω περάσει πάρα πολύ δύσκολα το τελευταίο διάστημα και όταν είδα τον νεκρό ψαροντουφεκά στην παραλία της Μελανής, τα έχασα. Είμαι πολύ σοκαρισμένος ακόμη», αναφέρει.

Περιγράφοντας το περιστατικό, αναφέρει ότι δεν έκοψε τα δίχτυα. «Τον είδα από μακριά και αμέσως έφυγα. Δεν τον έβαλα στο σκάφος μου, ούτε τον έριξα στη θάλασσα όπως λένε», αναφέρει.

Για τη σύλληψή του από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, αναφέρει ότι του τηλεφώνησαν γύρω στις 15:00 της Κυριακής, την ώρα ήταν που έβγαζε τη βάρκα του από τη θάλασσα.

«Τους είπα πού είμαι και στη συνέχεια πήγα και έδωσα κατάθεση. Μακάρι να μη γίνονται αυτά τα πράγματα», πρόσθεσε.

Πήλιο: Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Αναφορικά με τις έρευνες και τον εντοπισμό αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στον Βόλο την 12.09.2021, γνωρίζεται ότι συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, 52χρονος ημεδαπός, στην παραλία «ΜΕΛΑΝΗ» Πηλίου Νομού Μαγνησίας για παράβαση του άρθρου 181 του Π.Κ. – Νόμος 4619/2019 (μη ανακοίνωση ανεύρεσης νεκρού).

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες, ο 52χρονος, κατά τη διενέργεια αλιείας με Α/Κ σκάφος στην θαλάσσια περιοχή «ΞΥΝΟΒΡΥΣΗ» Πηλίου, ανέσυρε τα δίχτυα του, στα οποία βρέθηκε μπλεγμένος ο 74χρονος αγνοούμενος υποβρύχιος αλιέας, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, ενώ στη συνέχεια, τον έριξε ξανά στη θάλασσα με τα δίχτυα του, χωρίς να αναφέρει το περιστατικό στις Αρχές.

https://www.newsbeast.gr