Πήραν δείγματα DNA από τη σορό του Σαλβαδόρ Νταλί για έλεγχο πατρότητας

Ιατροδικές και ειδικοί στην εγκληματολογική έρευνα άρχισαν να συλλέγουν δείγματα DNA από την ταριχευμένη σορό του Σαλβαδόρ Νταλί.

Αυτό συνέβη προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο σουρεαλιστής Ισπανός καλλιτέχνης ήταν όντως ο πατέρας μιας 61χρονης σήμερα γυναίκας, όπως ισχυρίζεται η ίδια.

Η Μαρία Πιλάρ Άβελ, που γεννήθηκε το 1956 στην πόλη Φιγκέρες της βόρειας Ισπανίας –την ιδιαίτερη πατρίδα του Νταλί– υποστηρίζει ότι η μητέρα της διατηρούσε δεσμό με τον ζωγράφο και προσπαθεί επί χρόνια να αποδείξει ότι είναι κόρη του. Είχε προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας να γίνει εξέταση DNA και δικαιώθηκε.

Όταν πέθανε ο Νταλί το 1989, σε ηλικία 84 ετών, η σορός του ταριχεύτηκε από τον Ναρθίς Μπαρνταλέτ ο οποίος είπε στο πρακτορείο Reuters ότι είναι δυνατόν να εξαχθεί DNA αν και «υπάρχουν δυσκολίες επειδή η φορμαλδεΰδη που χρησιμοποιήθηκε μπορεί να έχει καταστρέψει τον πυρήνα των κυττάρων».

«Το να λάβουν τα δείγματα από τα δόντια, τα οστά, για να εξάγουν το DNA θα είναι εύκολο επειδή η σορός θα είναι σε σχετικά καλή κατάσταση», εξήγησε.

Ενδέχεται πάντως να περάσουν πολλές εβδομάδες μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

 

iefimerida.gr