Παγκόσμια Ημέρα Χορού από τον Πολιτιστικό & Πνευματικό Σύλλογο Σκάλας Ωρωπού

Χορευτική πανδαισία στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού

 Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού γιορτάστηκε στο Δήμο Ωρωπού, το απόγευμα του Σαββάτου 7 Μαΐου, με ένα εντυπωσιακό χορευτικό αντάμωμα, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Πνευματικός Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού, στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας Ωρωπού και Νέων Παλατίων. Ένα αντάμωμα που έχει γίνει, πλέον, θεσμός και στο οποίο ανταποκρίθηκε άψογα ο Πολιτιστικός και Πνευματικός Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού προσθέτοντας μια ακόμη επιτυχή εκδήλωση στο ενεργητικό του. Ψυχή της εκδήλωσης η Πρόεδρος του Συλλόγου Βασιλική Βλάχου, που κάθε χρόνο ξεπερνά τον εαυτό της στη διοργάνωση, με το μεράκι και την αγάπη που διαθέτει για αυτό που ξέρει να καλά και με επιτυχία.

Στο εξαιρετικό, αυτό, χορευτικό αντάμωμα, μετείχαν χορευτικά συγκροτήματα  από όλη την επικράτεια του δήμου,  προκαλώντας ρίγη συγκίνησης, καθώς οι νέοι  με πάθος δείχνουν έμπρακτα τη θέλησή τους να διασώσουν  και να προωθήσουν  την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Δείχνουν επίσης και την αγάπη τους στους  σύγχρονους χορούς αποδεικνύοντας ότι ο χορός είναι μια μορφή έκφρασης και δεν έχει σύνορα. Οι χορευτές έκαναν, πραγματικά, κατάθεση ψυχής εισπράττοντας το αυθόρμητο χειροκρότημα των παρισταμένων.

Την παράσταση έκλεψε το χορευτικό τμήμα ΑμεΑ της ΚΕΔΩ  το οποίο, όχι απλώς, εντυπωσίασε, αλλά απέδειξε ότι όταν υπάρχει θέληση, κανένα εμπόδιο δεν είναι αξεπέραστο και ο άνθρωπος μπορεί να απολαύσει τη μαγεία του χορού. Επάξια τα μέλη του χορευτικού τμήματος απέσπασαν τον θαυμασμό όλων και το θερμό χειροκρότημα.  Η παρουσία ΑμeΑ απέδειξε ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι με αδυναμίες, αλλά άνθρωποι με ειδικές ικανότητες που αξίζουν την αγάπη και την στήριξη μας, όπως το πράττει, με απόλυτη επιτυχία, η ΚΕΔΩ δίνοντας την ευκαιρία και σε αυτά τα άτομα να δείξουν τις μεγάλες δυνατότητές τους.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, ο οποίος τόνισε εμφανώς ενθουσιασμένος από την παρουσία όλων των συγκροτημάτων:  «Είμαι συγκινημένος και χαρούμενος από την όμορφη αυτή εκδήλωση που τίμησε την παγκόσμια ημέρα χορού αλλά και τον τόπο μας. Ιδιαίτερα όμως θέλω να σταθώ στο χορευτικό που παρουσίασε το τμήμα ΑμεΑ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ωρωπού, όπου οι χορευτές έκαναν κατάθεση ψυχής. Συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό και Πνευματικό Σύλλογο Σκάλας Ωρωπού και στην πρόεδρο Βάσω Βλάχου».

Στο εξαιρετικό αυτό αντάμωμα παραδοσιακών και σύγχρονων χορών μετείχαν τα συγκροτήματα

*Πολιτιστικός και Πνευματικός Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού.

* Tμήμα χορού ΑμεΑ ΚΕΔΩ.

* Ποντιακό χορευτικό τμήμα Εξωραϊστικού Συλλόγου Μικροχωρίου.

* Πολιτιστικός και Πνευματικός όμιλος Νέων Παλατίων και χορευτικό της ενορίας Αγίας Μαρίνας Ωρωπού.

* Μορφωτικός Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Άγιος Τιμόθεος Καλάμου (Μ.Π.Ε.Σ.Κ.Α.).

* Χορευτική ομάδα Μαρκοπούλου – Κ.Ε.Δ.Ω.

* Χορευτική ομάδα Αυλώνα – Κ.Ε.Δ.Ω.

* Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Κρητών Δήμου Ωρωπού “Η Κρήτη”.

* Χορευτική ομάδα “Χοροπατήματα” Καπανδριτίου.

* Σχολή χορού “The Greeks”.

* Σχολή χορού “Life Dance Academy”.

* Νικολακάκου Κλαίρη.

*Σχολή Χορού Σιάνου

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ω. Άγγελος Χατζηιωάννου, οι Αντιδήμαρχοι Ευάγγελος Ηλιάσκος, Κωνσταντίνος Λίτσας, Χρήστος Τρομπούκης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκος Λούπης,  ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Παναγιώτης Κιούσης και η Αντιπρόεδρος Μαριάννα Μίχα, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος οικονομικών Γιάννης Κανελλόπουλος, ο Επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Δημιουργίας» Διονύσης Καμπιώτης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλης Μπιλίρης και Χρήστος Μίχας, ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Φώτης Χρυσούλας,  ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Τζεβελέκος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Χαλκουητσίου Γιώργος Λιθαδιώτης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Σκάλας Ωρωπού Δημήτρης Ελευθέρας και Αυλώνα Θωμάς Μακροδημήτρης, ο Πρόεδρος του Πνευματικού και Πολιτισιτκού Συλλόγου Νέων παλατίων Μιχάλης Πολυχρόνης, ο Πρόεδρος της ΝΕΟΣΩ Γιώργος Παπαγεωργίου, καθώς και πλήθος κόσμου