Παγώνη: Διασωληνώνονται νέοι άνθρωποι χωρίς υποκείμενα νοσήματα

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη περιέγραψε την πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και σκιαγράφησε το προφίλ των ασθενών που διασωληνώνονται.

“Οι ασθενείς που έχουμε αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία, στο 70% είναι νέοι άνθρωποι” δήλωσε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί της Δευτέρας.

“Με φοβίζουν αυτές οι εικόνες, όταν βλέπω τους ασθενείς μπροστά μου, είναι τραγικό να βλέπουμε ανθρώπους ηλικιών 35-50 , χωρίς υποκείμενα νοσήματα, να διασωληνώνονται” τόνισε χαρακτηριστικά η Ελληνίδα γιατρός.

Εξήγησε πως τα παραπάνω δεν οφείλεται μόνο στην μη τήρηση των μέτρων αλλά σχετίζεται και με τις μεταλλάξεις του ιού καθώς αυτός παρουσιάζει αυξημένη μεταδοτικότητα, της τάξης του 40-60% σε νεαρές ηλικίες.

Ακολούθως τόνισε ότι “μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν γίνει πάνω από 73 εισαγωγές σε απλές κλίνες στο νοσοκομείο Γεννηματάς, που εφημέρευε ενώ έγιναν 15 εισαγωγές σε κλίνες ΜΕΘ. Περιμένουμε να αδειάσουν σε άλλα νοσοκομεία κλίνες ΜΕΘ διότι οι δικές μας είναι πλήρεις”.

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ τέλος επανέλαβε ότι εστίαση, καταστήματα και σχολεία θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει να ανοίγουν και πρόσθεσε πως αφενός οι μαθητές της Γ Λυκείου πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία δεδομένου ότι θα δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις κι αφετέρου τα παιδιά του Δημοτικού είναι ιδιαιτέρως πιεσμένα.

news247.gr