Παγώνη: Εδώ καίγεται ο κόσμος, θα σκεφτόμαστε αν θα πάμε στα εξοχικά;

«Σε ράντζα οι non-Covid ασθενείς – Ένας ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε 50-80 άτομα»

Η επιδημιολογική εικόνα κάνει τη μετακίνηση από νομό σε νομό και το Πάσχα στο χωριό να φαίνεται σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Με τον αριθμό των νοσηλευομένων εντός και εκτός ΜΕΘ να παραμένει μεγάλος η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι οι περισσότεροι από την επιτροπή είναι γιατροί και ξέρουν ακριβώς τι συμβαίνει στα νοσοκομεία.

«Εδώ καίγεται ο κόσμος, γίνεται πόλεμος, εμείς θα σκεφτόμαστε αν θα πάμε στα εξοχικά; Δεν νομίζω ότι θα πάρει το ρίσκο καμία επιτροπή να βγάλει τον κόσμο στην επαρχία. Προχτές, βάλαμε σε ράντζα τους non-Covid ασθενείς» επισήμανε.

Για τα κορονοπάρτι και το συνωστισμό που προκαλούν η κ. Παγώνη είπε ότι ίσως αν ανοίξει η εστίαση κάποιοι βγουν και έτσι θα εκτονωθεί η κατάσταση. «Η νεολαία δεν έχει καταλάβει ότι οι μεταλλάξεις την αφορούν. Ένας ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει σε 50-80 άτομα».

Τέλος η κ. Παγώνη τόνισε ότι υπάρχει ένα 40-45% από αυτούς που έχουν έρθει και νοσηλεύονται, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη και ένα 25% που δεν έχουν εμβολιαστεί ενώ ήταν η σειρά τους. Αυτοί που νοσηλεύονται αυτή την εποχή είναι νέοι.

newsbeast.gr