Παγώνη: Να εμβολιαστούν τα παιδιά στα σχολεία-Μάχη στα νοσοκομεία της χώρας

Στη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού αναφέρθηκε η Ματίνα Παγώνη και υπενθύμισε πως οι επιστήμονες είχαν μιλήσει ακόμα και για 8.000 κρούσματα, οπότε η αύξηση τον Αύγουστο ήταν κάτι που αναμένονταν.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη σημείωσε πως εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού «υπάρχει αύξηση της μεταδοτικότητας 50-70%. Είναι πιο επιθετική και στοχεύει στους νέους. Είναι δύσκολη μετάλλαξη. Στόχος είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στον Σεπτέμβριο. Αν ανοίξουμε σχολεία – Πανεπιστήμια χωρίς εμβολιασμό θα έχουμε πρόβλημα. Θέλουμε ποσοστό 80% εμβολιασμένων».

Όπως είπε η πρόταση των ειδικών είναι «να εμβολιαστούν τα παιδιά στα σχολεία. Να υπάρχει μονάδα σε κάθε σχολείο. Οι μελέτες για τα παιδιά 12-17 δείχνουν ότι είναι ασφαλείς».

Η Ματίνα Παγώνη ανέφερε για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού: «Το περιμέναμε. Από τις επιδημιολογικές μελέτες φαινόταν ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα, μάλιστα είχαμε μιλήσει μέχρι και για 8.000 κρούσματα. Οι διασωληνωμένοι είναι αναμενόμενο σταδιακά να ανεβαίνουν. Αυξάνονται και οι νεκροί, ενώ πριν 15-20 ημέρες είχαμε μονοψήφιο αριθμό. Αυτοί είναι οι παράγοντες που αξιολογούνται καθημερινά».

Η ίδια σημείωσε πως η μεγάλη μάχη δίνεται στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ και τόνισε πως το πρόβλημα είναι έντονο στην Κρήτη: «Η Κρήτη χρειάζεται κλίνες και νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Θα βοηθηθεί από άλλες περιοχές» ενώ έσπευσε να σημειώσει ότι στο νησί υπάρχει μεγάλος αριθμός ανεμβολίαστων.

Τέλος, τόνισε: «Βλέπουμε εικόνες στα νησιά με κόσμο χωρίς μάσκα και μέτρα. Μια μάσκα δεν πρέπει να έχεις κάποιον από πάνω να σου λέει φόρεσέ την, όταν έχουμε μια μετάλλαξη τόσο μεταδοτική. Η επιστροφή πρέπει να γίνει με προσοχή, με τεστ».

newsit.gr