Πανάξια στην Α΄ ΕΣΚΑ  η Γυναικεία Ομάδα Μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου Ωρωπού-Νίκησε το Αμαρούσιο 47-39

Πανάξια στην Α΄ ΕΣΚΑ ,  μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα  με αντίπαλο την ομάδα του   Αμαρουσίου στο κλειστό Γυμναστήριο Σκάλας Ωρωπού, θα αγωνίζεται την επόμενη χρονιά η Γυναικεία Ομάδα Μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου Ωρωπού.

Σε ένα παιχνίδι  μεταξύ δύο ισάξιων αντιπάλων, νικήτρια ομάδα αναδείχτηκε εκείνη που το ήθελε πιο πολύ. Ήταν τα κορίτσια του Τάσου Διαγγελάκη, τα οποία κατέθεσαν, χθες,  ψυχή στο κλειστό Γυμναστήριο Ωρωπού έχοντας τη συμπαράσταση των πολυάριθμων φίλων τους οι οποίοι είχαν δημιουργήσει το αδιαχώρητο και μια φανταστική ατμόσφαιρα.

Το τελικό αποτέλεσμα 47-39,  στο πέμπτο μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι, αποδεικνύει την δυσκολία του αγώνα, το άγχος των παικτριών αλλά και το πάθος για την νίκη. Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ωρωπού,  σημειώνοντας την τρίτη και καθοριστική νίκη του (3-2) στον τελικό, απέδειξε ότι είναι μια ομάδα που μπορεί να σταθεί με αξιώσεις και στην Α΄ ΕΣΚΑ και να γράψει μια ακόμη ένδοξη σελίδα στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής του Δήμου Ωρωπού.

Οι παίκτριες του Γυμναστικού πήραν το προβάδισμα από την αρχή του αγώνα και σε γενικές γραμμές  έλεγχαν το παιχνίδι καθ όλη τη διάρκεια του με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ  27-6.

Στην τρίτη περίοδο οι παίκτριες του Γυμναστικού μάλλον χαλάρωσαν από τη μεγάλη διαφορά κι έτσι έδωσαν το δικαίωμα στην ομάδα του Αμαρουσίου να ελπίζει ότι θα μπορούσε να ανατρέψει την έκβαση του αγώνα.

Πράγματι η ομάδα του  Αμαρουσίου επιχείρησε την απέλπιδα προσπάθεια ανατροπής του αγώνα ενάντια στη ροή του  και  εκμεταλευόμενες το κακό τρίτο δεκάλεπτο του Γυμναστικού,  που πέτυχαν μόνο δυο πόντους, μείωσαν στο σκορ με αποτέλεσμα το Μαρούσι να δημιουργήσει προϋποθέσεις ώστε να διεκδικήσει την νίκη και την άνοδο.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο αποκαταστάθηκε η τάξη, καθώς  τα κορίτσια του Γυμναστικού επέστρεψαν στο παιχνίδι με ακόμα περισσότερη μαχητικότητα, έδειξαν αγωνιστικότητα  και με την συμπαράσταση των οπαδών τους, που αποδείχτηκαν ο έκτος παίχτης,  δεν άφησαν πολλά  περιθώρια  για άλλες… ελπίδες στις Αμαρουσιώτισσες οι οποίες επιχείρησαν να κάνουν την υπέρβαση.

Στο σημείο αυτό ο Γυμναστικός έδειξε ότι διέθετε πολλά ψυχικά αποθέματα την ώρα που το Μαρούσι είχε εξαντλήσει τη δύναμη του να καλύψει την  μεγάλη διαφορά των εικοσιένα πόντων του Α΄ημιχρόνου.

Το τελικό 47-39 κρίνεται, απολύτως, δίκαιο κι έτσι ο Γυμναστικός  από τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στα σαλόνια της Α΄ΕΣΚΑ.

Να θυμίσουμε ότι πέρυσι ο  Γυμναστικός στέφθηκε και πάλι πρωταθλητής στη Β΄ΕΣΚΑ κερδίζοντας στον τελικό την ομάδα του Παπάγου. Αυτό δείχνει περίτρανα ότι το γυναικείο μπάσκετ στο Δήμο Ωρωπού έχει μέλλον, καθώς το έχουν αγκαλιάσει όλοι κι έχει τη στήριξη του κόσμου αλλά και της Δημοτικής Αρχής η οποία βλέπει ότι έτσι προβάλλεται ο τόπος.

Βεβαίως αξίζουν τα πολλά συγχαρητήρια στους πρωταγωνιστές  αυτής της μεγάλης επιτυχίας. Καταρχήν στον προπονητή κ. Τ. Διαγγελάκη και στις παίκτριες, αλλά και στη Διοίκηση η οποία με σοβαρότητα, οργανωτική διάθεση και υπευθυνότητα στήριξε το εγχείρημα. Δίκαια τα πανηγύρια και η ικανοποίηση όλων για το θρίαμβο.

Χθες στο πλευρό των κοριτσιών βρέθηκε και   ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης, όπως και  ο Πρόεδρος της ΚΕΔΩ  κ. Στ. Δάβρης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Μιχ. Τόλιας,  ο Πρόεδρος του Τοπικού Καλάμου και Πρόεδρος της Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημ. Χορμοβίτης κι άλλα μέλη της Δημοτικής Αρχής.