Παναθηναϊκός: Ορατός και άμεσος ο κίνδυνος υποβιβασμού

Κανονικά εκδικάστηκαν οι προσφυγές των Μίκαελ Εσιέν, Χοσέ Τοτσέ και Σεμπάστιαν Λέτο σε βάρος του Παναθηναϊκού, όπως συνέβη και με την υπόθεση του Γενς Βέμερ.

Παρά την αναβολή που ζήτησαν οι «πράσινοι», το αίτημά τους δεν έγινε αποδεκτό και η υπόθεση συζητήθηκε κανονικά και πλέον αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου εντός των επόμενων ημερών. Από την πλευρά του το «τριφύλλι» τόνισε ότι υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες, οι οποίες γίνονται ακόμα μεγαλύτερες λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος που δεν ευθύνεται ο Παναθηναϊκός.

Εφόσον γίνει το αναμενόμενο και δικαιωθεί η πλευρά των ποδοσφαιριστών, ο Παναθηναϊκός απειλείται με αφαίρεση τριών βαθμών για κάθε μία υπόθεση ξεχωριστά, η οποία θα ισχύσει από την επιβολή της ποινής. Η ποινή επιβάλλεται μετά τη διεξαγωγή του πρώτου χρονικά παιχνιδιού, που πλέον αναμένεται να είναι στα τέλη Μαρτίου. Από την ημέρα της επιβολής της ποινής, οι «πράσινοι» έχουν περιθώριο τριών ημερών για να καταβάλουν τα οφειλόμενα στους ποδοσφαιριστές.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κωνσταντίνου τόνισε: «Η διακοπή δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει. Σίγουρα για να έρχεται η ΦΙΦΑ στη χώρα μας είναι σοβαρά τα πράγματα. Οι απώλειες εσόδων είναι σοβαρές. Δεν ζητάμε κούρεμα. Έχουμε δώσει αρκετά λεφτά, έχουμε δώσει και στο παρελθόν. Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να μην πάρει άδεια από απαιτήσεις ποδοσφαιριστών την συγκεκριμένη χρονική στιγμή».

Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών η Άσπα Σουλούκου τόνισε μεταξύ άλλων: «Σχετικά με τον Λέτο έχει διακανονίσει πέντε φορές οφειλόμενα από το 2013. Υπήρξε μεν καταβολή ωστόσο έχει εξαντλήσει περιθώρια υπομονής γιατί υπάρχουν και επιπλέον 178.000 ευρώ από το 2015. Ο Εσιέν έχει διακανονίσει δύο φορές οφειλόμενα. Δεν τηρήθηκε τίποτα. Έχει χάσει έναν χρόνο και θεωρούμε ότι εξαντλήθηκε η υπομονή μας. Για τον Τοτσέ υπάρχουν οφειλόμενα από συμβόλαιο του 2011 και έχουμε 2018. Για ποια καλή προαίρεση να μιλήσουμε. Εάν ο Παναθηναϊκός δεν πάρει την άδεια στο τέλος του μήνα θα υποβιβαστεί και οι ποδοσφαιριστές θα χάσουν τα λεφτά τους. Θέλουμε να εκδικαστούν οι προσφυγές για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν οι παίκτες τα λεφτά τους».

Η έδρα από την πλευρά της απάντησε στον Παναθηναϊκό ότι έχει εξαντλήσει τα περιθώρια, άρα πρέπει να δικάσει. Η απόφαση θα εκδοθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα με την έδρα να επισημαίνει ότι οι δύο πλευρές θα έχουν όλο το χρόνο για να τα βρουν.

Μετά την εκδίκαση των υποθέσεων η έδρα έδωσε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή στις δύο πλευρές να καταθέσουν τα υπομνήματ

Πηγή:  iefimerida.gr