Πανδαισία χρωμάτων και ήχων από τους μαθητές των καλλιτεχνικών τμημάτων της ΔΗΚΕΤ στο Σχηματάρι

 

Πλημμύρισε χρώματα και ήχους η αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου, την Κυριακή 24 Ιουνίου, κατά την διάρκεια της έκθεσης Ζωγραφικής, αλλά και της μουσικής βραδιάς κιθάρας, από τους μαθητές των  Καλλιτεχνικών Τμημάτων Ζωγραφικής & κιθάρας της ΔΗΚΕΤ.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΤ κ. Διομήδης Δριχούτης, καλωσορίζοντας όσους παρευρέθηκαν και ευχαριστώντας όλους όσους συνέβαλλαν για το υπέροχο αποτέλεσμα. Επίσης συνεχάρη τις εικαστικούς κα Σταυρούλα Χατζή και κα Θεανώ Κυριάκου για την εξαιρετική δουλειά τους και την πολύτιμη βοήθεια τους.

Τα παιδιά από όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Τανάγρας, παρουσίασαν τα έργα τους σε μια ομαδική Έκθεση, όπου ανέδειξαν όλο το ταλέντο τους στη ζωγραφική.

Άφησαν την φαντασία τους να αποτυπώσει  μέσα από τη δική τους οπτική γωνιά τον κόσμο.

Προσκεκλημένος  στην εκδήλωση και ο Ζωγράφος κ. Αντώνης Αρμάος, ένας νέος καλλιτέχνης, αυτοδίδακτος,  με πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις αλλά και παρουσία στο εξωτερικό.

Το στυλ του είναι πολύχρωμο naive, που παραπέμπει σε παραμυθόκοσμο. Τα έντονα χρώματα αλλά και η παιδικότητα είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία  των έργων του.

Ο κ. Αρμάος μίλησε στα παιδιά και τους έδωσε στοιχεία για τα μυστικά της ζωγραφικής και τον τρόπο δουλειάς του.

Εκπληκτικές ήταν και οι επιδόσεις των μαθητών στην κιθάρα, καθώς απέδωσαν άριστα τα κομμάτια, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους κ. Δημήτρη Μακρή.

Δεκαπέντε κιθάρες σε ντουέτα έδωσαν το στίγμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στα τμήματα μουσικής της ΔΗΚΕΤ αλλά και το πλούσιο μουσικό ταλέντο που υπάρχει στη περιοχή.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Τανάγρας κ. Βασίλη Περγάλια που στηρίζει το έργο της ΔΗΚΕΤ αλλά και στον Πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Ανυφαντή και στον Αντιπρόεδρο κ. Διομήδη Δριχούτη για το απόλυτα πετυχημένο αποτέλεσμα των προσπαθειών τους να αναδείξουν την δημιουργικότητα και το ταλέντο των παιδιών.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Δερβενοχωρίων κ. Νίκος Πέτρου, η Πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κα Ελένη Ζαφειροπούλου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαρία Νίκα, Γωγώ Καμπιώτου, Δημήτρης Σαμουρέλης, Λιάνα Κακάλια και Ευγενία Πινήτα, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σχηματαρίου κ. Σπύρος Βρούβας, καθώς καιη αγαπημένη ηθοποιός κα Μαίρη Χαλκιά.