Πανεθνικό συλλαλητήριο 4 Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα για την Μακεδονία 

Για πανεθνικό ξεσηκωμό στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου στις 14:00 στην Αθήνα μπροστά από τη Βουλή, κάνει λόγο μιλώντας στο «kathimerini.gr» ο κ. Δημήτριος Μιχάκης, νομικός, επικεφαλής επιστημονικής επιτροπής εθνικών ζητημάτων και συντονιστής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία της Αθήνας.

Όπως εξηγεί το ενδιαφέρον του κόσμου ξεπερνάει κάθε προσδοκία, καθώς Έλληνες από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και κάθε γωνιά του κόσμου τηλεφωνούν και στέλνουν μηνύματα με αφορμή το συλλαλητήριο.

«Σύσσωμος ο ελληνικός λαός δηλώνει τη συμμετοχή του, από όλα τα μέρη της Ελλάδας θα προσέλθουν κατά χιλιάδες και θα συγκεντρωθούν στι Σύνταγμα ενώνοντας τις φωνές τους με τον λαό της Αθήνας. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι συγκλονιστικά, ο ελληνικός λαός είναι οργισμένος με την αδικία και ζητά να εισακουστεί η φωνή του από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τις αρχές της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας», δηλώνει ο κ. Μιχάκης συμπληρώνοντας ότι «το συλλαλητήριο αποτελεί ένα ισχυρότατο συνταγματικό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών της έκφρασης της γνώμης τους».

Το σύνθημα του συλλαλητηρίου, προσθέτει, είναι «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα. Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία» και επισημαίνει ότι «δεν διαπραγματευόμαστε το όνομα και λέμε όχι στη σύνθετη ονομασία όχι στην παραχώρηση και την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας μας που είναι η ψυχή μας είναι η ιστορία μας είναι η Ελλάδα».

«Το συλλαλητήριο αυτό είναι πανεθνικό, είναι ενωτικό για όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες για να βροντοφωνάξουμε υπέρ της ιστορικής αλήθειας», είπε ακόμη, υποστηρίζοντας ότι «η 4η Φεβρουαρίου του 2018 θα μείνει στην ελληνική ιστορία».

Δημήτριος Μιχάκης

Ο κ. Μιχάκης κάλεσε τον κ. Κοτζιά να σταματήσει να επιμένει για σύνθετη ονομασία δηλώνοντας ότι «το συλλαλητήριο ενισχύει τη διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών και θα έπρεπε η κυβέρνηση να το αξιοποιοί και όχι να το αποκρύπτει».

Όπως εξηγεί άλλωστε, «τα Σκόπια έχουν ανάγκη να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. και τα Σκόπια βρίσκονται στριμωγμένα στη γωνία, όχι εμείς».

Παράλληλα δεν διστάζει να εκφράσει την εμπιστοσύνη του στον κόσμο που στηρίζει την προσπάθεια αυτή. «Ο κόσμος μας στηρίζει, μόνο αυτόν εμπιστεύομαι πλέον, αυτός θα γράψει την ιστορία της Ελλάδος και ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τα όσια και τα ιερά της πατρίδας και της αληθινής Δημοκρατίας. Στη διοργάνωση δεχόμαστε τη συμπαράσταση και της Εκκλησίας».

Ο κ. Μιχάκης δεν παραλείπει να αναφερθεί και στους στόχους του συλλαλητηρίου της Αθήνας.

«Ο στόχος μας είναι να δηλωθεί παγκοσμίως και μέσω της εικόνας και του λόγου ότι ο ελληνικός λαός δεν δέχεται άλλη υποτίμηση και άλλον εξευτελισμό. Μήνυμα και προς τους κυβερνώντες της Ελλάδος αλλά και προς τη διεθνή κοινότητα ότι δεν υποχωρούμε».

Τέλος δηλώνει ιδιαίτερα αισιόδοξος για «τη συμμετοχή που δηλώνεται στα social media αλλά και μέσω μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων».