Πανελλαδική Συνδιάσκεψη «Λαϊκής Ενότητας»

22.11.2015

Στην Πανελλαδική της Σύσκεψη, με τη συμβολή όλων, «η Λαϊκή Ενότητα θα κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά στη συγκρότηση και την πολιτική αντεπίθεση της. Ένα βήμα που θα ολοκληρωθεί στην Πανελλαδική της Συνδιάσκεψη στις αρχές του καινούργιου χρόνου», τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος άνοιξε, εκ μέρους του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, τις διήμερες εργασίες της πανελλαδικής σύσκεψης της παράταξης.

Το σώμα διεξάγεται με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.500 συνέδρων απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και παρουσία του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, Μανόλη Γλέζου, ενώ ευχές για καλή επιτυχία στις εργασίες της σύσκεψης απηύθυνε με μήνυμά της η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, που βρίσκεται στη Βαρκελώνη, συμμετέχοντας σε διεθνές συνέδριο για το χρέος. Διαβάστηκε, επίσης, μήνυμα του Κώστα Λαπαβίτσα, ενώ παραβρέθηκε ο Αλέκος Αλαβάνος από το Σχέδιο Β’.

Ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε την εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή και ανέφερε ότι η ΛΑΕ «παρ’ ότι εξωκοινοβουλευτική δύναμη, φαντάζει εκ των πραγμάτων ως η μόνη αντιπολίτευση και ως η μόνη παράταξη που διαθέτει ρεαλιστική, άμεση, αυθεντική, ριζοσπαστική, δημοκρατική, αντιμνημονιάκη εναλλακτική λύση».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, έκανε λόγο για «αποτυχημένη, πρόωρα γερασμένη, ανίκανη και πολύ αυταρχική κυβέρνηση που μοιάζει περισσότερο να προσεγγίζει το τέλος μιας θλιβερής θητείας, παρ’ ότι βρίσκεται στην αρχή της», που «συναντάει σχεδόν παντού μέσα στο λαό την αμφισβήτηση, την αντίθεση, την οργή και την αγανάκτηση από μια κοινωνία που βράζει».

Οι κινητοποιήσεις, όπως των συνταξιούχων, των αγροτών κλπ., αλλά κύρια η μεγάλη επιτυχία της γενικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη και η μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα «ότι έχουν ξεκινήσει σημαντικές διεργασίες κοινωνικών αγώνων, οι οποίες έχουν εξαιρετική, πρωταρχική, σημασία για την πορεία και την προοπτική της χώρας», σημείωσε, επισημαίνοντας «την ισχυρή και σημαντική μαζική παρουσία της ΛΑΕ σε αυτούς τους αγώνες».