Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και Θυρανοίξια στην Εκκλησία Αγίου Τιμόθεου Προκοννήσου στα Νέα Παλάτια και ισχυρό μήνυμα πίστης από τον Μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλο

Ιστορικές στιγμές για την εκκλησία του Αγίου Τιμοθέου στα Νέα Παλάτια επί τη εορτή του Αγίου Τιμοθέου Επισκόπου Προκοννήσου (γνωστή και ως Προικόννησος ή Νήσος του Μαρμαρά απ΄ όπου το 1923 εκδιώχθηκαν 10.000 Έλληνες που στην πλειοψηφία τους εγκαταστάθηκαν στον Ωρωπό και ίδρυσαν τα Νέα Παλάτια).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος παρουσία των τοπικών αρχών και της δημοτικής αρχής με προεξάρχοντα τον Δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη, τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ω. Άγγελο Χατζηιωάννου, δημοτικούς συμβούλους και πλήθος κόσμου τέλεσε το Μέγα πανηγυρικό εσπερινό μετά θυρανοιξίων (ονομάζονται τα εγκαίνια των ορθόδοξων χριστιανικών ναών και προΐσταται της ακολουθίας και της τελετής ο Μητροπολίτης ο οποίος ανοίγει θριαμβευτικά τις πύλες του ναού).

Ο Σεβασμιότατος τέλεσε το πρώτο Αρχιερατικό μυστήριο μετά την προσωπική περιπέτεια υγείας που είχε με τα γεγονότα που συνέβησαν στην Ιερά Σύνοδο στις 24 Ιουνίου 2021.

Μετά το πέρας και του Αρχιερατικού εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κήρυξε το θείο λόγο και επικεντρώθηκε στα προβλήματα που περνάει ο λαός και η εκκλησία της Ελλάδος κυρίως δε προέτρεψε το χριστεπώνυμο πλήθος να προβάλει το χάρισμα που έχει ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά για το κοινό καλό του συνόλου ευχαρίστησε δε τον Δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη για την αγάπη και την ευαισθησία που έχει δείξει για το παρεκκλήσιο του Αγίου Τιμοθέου που έχει ιστορική και συναισθηματική αξία για τον Ωρωπό και τους πρόσφυγες των Νέων Παλατίων.

Λόγω των υγειονομικών μέτρων έγινε συμβολική περιφορά της εικόνας του Αγίου Τιμοθέου και ο Σεβασμιώτατος στην είσοδο του ναού αναφέρθηκε στις δοκιμασίες που πέρασε τους τελευταίους μήνες. Τόσο με τα γεγονότα της Ιεράς Συνόδου και αποκάλυψε επίσης πως τον περασμένο Δεκέμβριο προσβλήθηκε από κορονοϊό: «Ήταν δύο μεγάλες δοκιμασίες που βρέθηκα αντιμέτωπος με το θάνατο. Δε φοβήθηκα. Ήταν θέλημα Θεού να γίνει το θαύμα Του και να είμαι σήμερα εδώ. Μόνο η πίστη μας σώζει και την πίεση και την ψυχή δε μπορεί να μας την πάρει κανείς».

Έκανε επίσης αναφορά και στο θέμα του εμβολιασμού τονίζοντας πως στο εξής κανείς δεν θα πρέπει να κάνει αναφορά στο θέμα και ο καθένας να πράξει κατά συνείδηση για την ασφάλεια του υπενθυμίζοντας ωστόσο πως το Σισμανόγλειο νοσοκομείο είναι γεμάτο από συμπολίτες μας που ασθενούν από κορονοϊό. «Η Εκκλησία της Ελλάδος εξέδωσε εγκύκλιο. Τα ανακατώματα οδηγούν σε σχίσματα. Μη με ξαναπάρει κανείς και να μου ζητάει κρεβάτι σε νοσοκομείο. Αναλάβετε την ευθύνη με τους γιατρούς. Ο εμβολιασμός είναι ζήτημα των γιατρών και όχι θέμα πίστεως. Δεν είναι θέμα πίστεως. Είναι καθαρά ιατρικό θέμα. Τέρμα η συζήτηση».

Παρόντες ήταν ο ηγούμενος της ιεράς Μονής Παρακλήτου πατήρ Μωυσής, αδελφοί της μονής, πλήθος Ιερέων από την Μητροπολιτική μας περιφέρεια και πλήθος πιστών.