Πανούσης: Δεν είναι φυσικό να προσπερνάμε συνέχεια τη Δικαιοσύνη, όταν δεν βολεύει τα σχέδια της κυβέρνησης

28.11.2015

Νέα παρέμβαση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γ. Πανούση για την τρομοκρατία προκαλεί το πολιτικό σύστημα στο οποίο επιρρίπτει σαφείς ευθύνες.

Δεν είναι φυσικό να προσπερνάμε συνέχεια τη Δικαιοσύνη, όταν δεν βολεύει τα σχέδια της κυβέρνησης, τόνισε ο Γιάννης Πανούσης.

Ο πρώην υπουργός, μιλώντας στο Mega, δήλωσε ακόμη ότι «Το πολιτικό σύστημα έχει ενοχές και δεν ακουμπάει το θέμα της τρομοκρατίας».

Σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις που έκανε, για διαλόγους μελών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες τους οποίους κατέθεσε στις αρχές ο Γιάννης Πανούσης, είπε «και να μην υπάρχουν οι κασέτες στην ΕΥΠ, υπάρχουν τα κείμενα. Αν το υλικό με τις συνομιλίες φυλακισμένων έχει καταστραφεί πρέπει να το δούμε», ενώ συμπλήρωσε ότι είναι πλήρως νόμιμη η κατοχή των εγγράφων και η κατάθεσή του στον εισαγγελέα.

Απαντώντας στις αναφορές ότι και στο παρελθόν υπήρχαν τέτοιες συνομιλίες ανέφερε: «Ποτέ υπουργός δικαιοσύνης δεν συνομίλησε με κρατούμενους. Άλλο πράγμα μια μη φανερή διαδικασία, η οποία πιθανόν να κατέληξε σε νομοθετικές ρυθμίσεις».

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ, εγώ απέναντι στον Λάμπρου ήταν σαν να μην υπάρχω», είπε ακόμη, συμπληρώνοντας «το να προσπερνάμε συνέχεια την δικαιοσύνη όταν δεν βολεύει τα σχέδια της κυβέρνησης δεν είναι φυσικό».