Παράνομες χρεώσεις στους λογαριασμούς ύδρευσης του δήμου Ωρωπού

Παράνομες χρεώσεις καταγράφονται στους λογαριασμούς ύδρευσης για την περίοδο κατανάλωσης 1/1/2016-30/6/2016.

Συγκεκριμένα, για το πρώτο εξάμηνο του 2016 η αξία της κατανάλωσης που αναγράφεται σε λογαριασμούς που έλαβαν δημότες του δημοτικού διαμερίσματος Αυλώνα αφορά την περίοδο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος, και όχι την περίοδο Ιανουάριος-Ιούνιος που είναι η σωστή και αναφέρεται στον λογαριασμό. Αυτό έχει σαν συνέπεια η κατανάλωση της καλοκαιρινής περιόδου, αντί να τιμολογηθεί με την χαμηλή κλίμακα χρέωσης στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, να τιμολογείται με την υψηλότερη κλίμακα στο πρώτο εξάμηνο.

Το αποτέλεσμα είναι οι δημότες να καλούνται να καταβάλλουν δύο και τρεις φορές μεγαλύτερα ποσά από αυτά που πραγματικά οφείλουν.

Γνωρίζει πολύ καλά η δημοτική αρχή ότι υπάρχουν λαϊκά νοικοκυριά στον δήμο μας που αδυνατούν να πληρώσουν τα διαχρονικά πανάκριβα τέλη ύδρευσης – τα οποία μάλιστα αύξησε με απόφαση της – πόσο μάλλον τις παράνομες χρεώσεις.

Τώρα η δημοτική αρχή με ανακοίνωση της να κοινοποιήσει το λάθος της  στους δημότες και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διόρθωση του.

Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την δραστική μείωση των δημοτικών τελών καθώς και την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ευπαθών ομάδων και ανέργων στον δήμο μας. Καμία κατάσχεση από τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη προς τον δήμο.

Απρίλιος 2017,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com