Παράσταση διαμαρτυρίας του Εμπορικού Συλλόγου Ωρωπού κατά του πλανόδιου εμπορίου

Παράσταση διαμαρτυρίας κατά του πλανόδιου εμπορίου και την πάταξή του στο Δήμο Ωρωπού, έκανε χθες ο Εμπορικός Σύλλογος Ωρωπού, προς το Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού. Είχε προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες αντίστοιχη ενέργεια και στο Λιμεναρχείο, ζητώντας να τηρηθεί η κείμενη νομοθεσία.

Ο Εμπορικός Σύλλογος υποστήριξε ότι οι επαγγελματίες της περιοχής δέχονται καίριο πλήγμα από πλανόδιους, οι οποίοι, κυρίως, στην περιοχή του λιμανιού Σκάλας Ωρωπού κατασκηνώνουν και πουλούν διάφορα προϊόντα. Το φαινόμενο παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ειδικά, την περίοδο του καλοκαιριού, όπου στον Ωρωπού υπάρχει αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Λιμεναρχείου, το οποίο απομάκρυνε όλους τους πλανόδιους από το χώρο ευθύνης του. Το ίδιο αναμένεται να πράξει και το Α.Τ. Ωρωπού, αν και είναι αποδεκατισμένο από προσωπικό και η περιοχή ευθύνης του είναι πολλαπλάσια.

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να ληφθούν μέτρα, όπως μας τόνισε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Θεόδωρος Γιουρούκος, «γιατί η περιοχή καθημερινά πλήττεται από το πλανόδιο εμπόριο. Οι επαγγελματίες πρέπει να προστατευτούν και να λειτουργήσει ο νόμος. Άλλωστε φέτος ο τζίρος είναι μειωμένος κατά 26% και πολλοί επιχειρηματίες δύσκολα τα φέρνουν βόλτα. Δεν αντέχουμε άλλη μείωση του τζίρου μας».