Παράταση έως 15 Νοεμβρίου για τα χάρτινα εισιτήρια-Έχουν εκδοθεί πάνω από 200.000 κάρτες

Σιωπηλή παράταση στη διάθεση και χρήση του χάρτινου εισιτηρίου έως τις 15 Νοεμβρίου δόθηκε από το αρμόδιο υπουργείο παρά το γεγονός ότι επρόκειτο -βάσει του αρχικού προγραμματισμού- να έχει καταργηθεί από χθες

Οι ουρές πάντως στα εκδοτήρια των σταθμών του μετρό παραμένουν παρότι μέχρι και χθες, υπολογίζεται ότι είχαν εκδοθεί συνολικά σχεδόν 210.000 προσωποποιημένες κάρτες.

Από τη Δευτέρα, διατίθενται από τα λευκά εκδοτικά μηχανήματα το μεμονωμένο ηλεκτρονικό εισιτήριο αξίας 1,40 ευρώ και διάρκειας 90 λεπτών. Η ΟΑΣΑ προτρέπει μάλιστα όσους το έχουν προμηθευτεί να μην τα πετούν καθώς παρέχεται η δυνατότητα επαναφόρτιστής τους.

Στα μέσα Νοεμβρίου θα κλείσουν οι πύλες

Η διοίκηση του ΟΑΣΑ εκτιμά ότι από τα μέσα Νοεμβριόυ θα αρχίσει σταδιακά το κλείσιμο των εισόδων/εξόδων του μετρό και του ηλεκτρικού. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, πάντως, αναμένεται να παραμένουν ανοιχτές μία έως δύο πύλες που θα επιτηρούνται από υπαλλήλους προκειμένου να διευκολύνουν όσους μετακινούνται δωρεάν. Δηλαδή ανέργους και άλλες κατηγορίες πολιτών.

Εν αναμονή της γνωμάτευσης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων

Κατά τα λοιπά, ο ΟΑΣΑ αναμένει τη γνωμάτευση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με τα πρόσθετα αιτήματα που έχει θέσει, όπως η δυνατότητα έκδοσης προσωποιημένων καρτών μέσω διαδικτύου αλλά και η μαζική έκδοση καρτών.

Πώς θα φορτίζουμε τα εισιτήρια και τις κάρτες

Στην ιστοσελίδα της ATH.ENA Card δίνονται αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο φόρτισης τόσο του πολλαπλού εισιτήριου, της προσωποποιημένη ATH.ENA Card και της ανώνυμη ATH.ENA Card.
Τα αυτόματα μηχανήματα

Οι επιβάτες μπορούν να τα φορτίσουν μέσω των αυτόματων μηχανημάτων  και να απευθύνονται σε όλους τους σταθμούς του Μετρό Γραμμή 1,2,3, σε όλες τις στάσεις του ΤΡΑΜ καθώς και στο δίκτυο λεωφορείων και τρόλει: ΚΤΕΛ Κηφισού (εντός), ΚΤΕΛ Λιοσίων (εντός), ΚΤΕΛ Αττικής (επί οδού Μαυρομματαίων, αριστερά εποπτείου ΚΤΕΛ), Κηφισιά (Πλ.Πλατάνου – στάση προς Αθήνα), Πέραμα (Τέρμα λεωφ. – πλησίον εκδοτηρ.), Αγ. Ανάργυροι (πλατεία – πλησίον εκδοτ.), Κυψέλη (πλατεία – πλησίον εκδοτηρίου), Χαλάνδρι (Κολοκοτρώνη – Τέρμα τρόλ.18), Ευελπίδων (έναντι εισόδου- πλησίον εκδ.), Πειραιάς (Λιμάνι – έξω σπό Πύλες 3, 8, 12)

in.gr