Παράταση στα κόκκινα δάνεια

2.2.2016

Παρατείνεται για έναν μήνα, μέχρι τις 15 Μαρτίου, το καθεστώς απαγόρευσης της πώλησης κόκκινων δανείων που ισχύει τώρα, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών έκαναν αποδεκτό το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.

Την παράταση 30 ημερών επιβεβαίωσε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μετά την ολοκλήρωσης της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών το βράδυ της Τρίτης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ελληνική πρόταση για τα κόκκινα δάνεια προβλέπει την εξαίρεση από τη διαδικασία πώλησης σε εταιρείες διαχείρισης (funds) όσων δανείων συνδέονται με την πρώτη κατοικία, ήτοι όσων δανείων έχουν ως εγγύηση την πρώτη κατοικία.

Η συνάντηση – στην οποία παρών ήταν και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος – ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 21:00 και είχε διάρκεια περίπου δύο ωρών.

Οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών συνεχίζονται και αύριο Τετάρτη. Πρώτος θα συναντηθεί με το κουαρτέτο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στις 9 το πρωί για να ακολουθήσει μια ώρα αργότερα, στις 10, η συνάντηση των δανειστών με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη.